ambasadori Europskog parlamenta

[VIDEO] Pogledajte kakve su poruke učenici iz Španjolske i Portugala poslali svojim vršnjacima u Petrinji: Niste sami!

03.03.2021 u 14:56

Bionic
Reading

Učenicima Srednje škole Petrinja poruke podrške i solidarnosti poslali su učenici škola ambasadora Europskog parlamenta iz Španjolske i Portugala

Petrinjska škola teško je nastradala u potresu te zgradu staru 150 godina čeka višegodišnja obnova. Trenutno se nastava koju vodi 50-ak nastavnika za oko 290 srednjoškolaca odvija online.

Srednja škola Petrinja jedna je od gotovo 60 hrvatskih gimnazija i strukovnih škola koje su uključene u program Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS). Diljem Europe u EPAS su uključene stotine škola, među kojima i one u Španjolskoj i Portugalu.

S Pirinejskog poluotoka stigle su poruke podrške nastavnicima i učenicima Srednje škole Petrinja. Podsjetimo, nedavno je i predsjednik EP-a David Sassoli pozvao škole ambasadore iz EU-a da iskažu solidarnost sa svojim kolegama u Petrinji.

'Kontaktirajte s prijateljima u Hrvatskoj i pokažite im da ste uz njih. Mali, ali konkretni iskazi solidarnosti mogu puno značiti u ovim teškim vremenima. Mogu stvoriti neraskidive veze koje mogu olakšati povratak u normalno stanje. Hrvatski prijatelji, mi smo uz vas', rekao je Sassoli.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Poruke iz Španjolske i Portugala puno znače nastavnicima i učenicima Srednje škole Petrinja. Potvrdila nam je to profesorica Ozana Krovinović Šalić, ujedno mentorica - ambasadorica EPAS-a.

'Veliko im hvala. Baš su nas oduševili. Sad s kolegama iz Portugala dogovaramo online susret učenika, što nas iznimno veseli', rekla je Krovinović Šalić.

Inače, učenici Srednje škole Petrinja, njih 32 koji pohađaju nastavu za veterinarskog tehničara i prehrambenog tehničara, trebali su ove godine ići na stručnu praksu u Španjolsku i Maltu.

Naši španjolski prijatelji iz EPAS programa Škole ambasadori Europskog parlamenta izradili su video podrške našim učenicima, a mi ga dijelimo s vama. ❤️

Objavljuje Srednja Škola PetrinjaPetak, 19. veljače 2021.

Potporu za to u iznosu od oko 95 tisuća eura dobili su od Agencije za mobilnost i programe Europske unije u sklopu programa Erasmus+.

Međutim zbog pandemije koronavirusa taj je projekt zasad odgođen.

Sadržaj je realiziran u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj kao dio kampanje Zajednoza.eu.