prvo polugodište

Wiener osiguranja s dobrim poslovnim rezultatima, Uprava dobiva pojačanje

31.07.2024 u 12:01

Bionic
Reading

Wiener osiguranje u prvoj polovici godine zabilježilo je naplaćenu premiju od 75,5 milijuna eura, što predstavlja rast od 5,2 posto u odnosu na 2023. Pored dobrih poslovnih rezultata, iz Wiener osiguranja su priopćili i kako je Alan Jelovečki imenovan novim članom Uprave

Nadzorni odbor Wiener osiguranja VIG donio je odluku o imenovanju Alana Jelovečkog novim članom Uprave. Svoju funkciju počeo je obnašati 23. srpnja, nakon okončanja postupka licenciranja, odnosno po dobivanju odobrenja HANFA-e.

'Dosadašnja Uprava Wiener osiguranja pridruživanjem gospodina Jelovečkog dobiva vrijedno pojačanje. Njegovo iskustvo, poznavanje osigurateljne industrije te stručnost doprinijet će ostvarivanju ciljeva Društva, poglavito u dijelu neživotnih osiguranja. Uvjeren sam da će ova Uprava, s Tamarom Rendić, predsjednicom Uprave, Božom Šaravanjom, dugogodišnjim članom Uprave te Alanom Jelovečkim, dodatno ojačati Wienerovu poziciju na tržištu', rekao je Peter Höfinger, zamjenik predsjednika Uprave Vienna Insurance Group i predsjednik Nadzornog odbora Wiener osiguranja.

Alan Jelovečki ima bogato iskustvo u segmentu prihvata i procjene rizika na izvršnim i upravljačkim pozicijama u Allianzu u Hrvatskoj i Austriji te će u novoj strukturi Uprave biti zadužen za područja neživotnog osiguranja, dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja te reosiguranja. Rendić će i dalje biti zadužena za područje šteta, životnih osiguranja te sve segmente financijskih, HR i pravnih poslova, dok će Šaravanja biti zadužen za područje prodaje, marketinga i komunikacija te IT-a, priopćili su iz Wiener osiguranja.

Osim promjena u Upravi, Wiener osiguranje može se pohvaliti i profitabilnim poslovanjem koje potvrđuju poslovni rezultati u prvoj polovici 2024. godine.

Na dan 30. lipnja 2024. Wiener osiguranje zabilježilo je naplaćenu premiju od 75,5 milijuna eura, što predstavlja rast od 5,2 posto u odnosu na 2023. godinu. Najveći udio u ukupnoj premiji odnosi se na životna osiguranja (30,6 posto), imovinska osiguranja (17,4 posto) te osiguranja motornih vozila (21,8 posto). U segmentu neživotnih osiguranja ostvaren je rast naplaćene premije od 11,1 posto u odnosu na polugodišnje rezultate iz 2023. godine, dok je u segmentu životnih osiguranja zabilježeno smanjenje od 6,1 posto u odnosu na prethodnu godinu.

'Rezultati u prvoj polovici godine potvrđuju našu predanost profitabilnom rastu i prilagodbi tržišnim uvjetima. Rast u segmentu neživotnih osiguranja pokazuje da naši napori daju rezultate te da smo na dobrom putu ka daljnjem jačanju Wienerove pozicije na tržištu', rekla je Tamara Rendić, predsjednica Uprave.