Proizvodni tim Zagrebačke pivovare skuhao je dvijetisućiti uvarak u ovoj godini već u studenom, što znači da je pivovara i prije kraja godine proizvela više od 1,7 milijuna hektolitara piva, najranije u svojoj povijesti, izvijestili su u ponedjeljak iz Zagrebačke pivovare
Uvarak predstavlja jednu proizvodnu šaržu sladovine koju čine mljeveni hmelj, slad i voda. To je poluproizvod, a iz njega se daljnjim procesima proizvodi pivo.
Sve više proizvedenih uvaraka na godišnjoj razini još je jedan dokaz da potrošači rado konzumiraju naše proizvode, rekao je, kazao je menadžer proizvodnje i energetike u Zagrebačkoj pivovari Tomislav Bačurin.
Istaknuo je kako je to povijesni uspjeh te kako će nastaviti s inovacijama.
Proces proizvodnje piva započinje mljevenjem slada te prolazi kroz različite faze poput ukomljavanja, filtracije komine, kuhanja, dodavanja hmelja, sve do završetka kuhanja i hlađenja sladovine.
Izrada jedne šarže traje dva sata, a cijeli proces nadgledaju dvije osobe u tri različite smjene. Ukupan proizvodni tim pivovare broji 24 člana u četiri različita pogona.