Koncertna dvorana Blagoje Bersa

6. Međunarodni festival PIANO3 – vodimo vas na koncert otvaranja, recital Dore Petković

03.10.2024 u 12:08

Bionic
Reading

Veliki povratak svjetske pijanističke zvijezde Vyacheslava Gryaznova - Slavna kineska pijanistica Tianshu Wang prvi put u Hrvatskoj!

Međunarodni pijanistički festival Piano3, koji iz godine u godinu okuplja renomirane izvođače s domaće i inozemne scene, kao i sve širi spektar zadovoljne publike, ove će jeseni, uz kvartet vrhunskih koncerata, doživjeti svoje šesto izdanje. Pod umjetničkim vodstvom profesora i cijenjenog hrvatskog pijanista Srđana Čaldarovića, koji ga je i utemeljio kao međunarodnu platformu za prezentaciju, promociju i njegovanje pijanističke glazbene umjetnosti,Piano 3 će se održati u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, od 10. listopada do 26. studenog.

Pažljivo biran festivalski program prvim će koncertom, u četvrtak 10. listopada s početkom u 19 sati, otvoriti mlada Varaždinka s berlinskom adresom Dora Petković, jedna od najdarovitijih pijanistica mlađe generacije, koja je svoje klavirsko umijeće nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu (iz)brusila na FHNW Musik-Akademie u Baselu te kao nadarena stipendistica Lions kluba Portogruaro na Festivalu Musicale di Portogruaro u Italiji i u klasi prof. Andree Padove u Parmi gdje je nastupala kao solist s Orchestra Regionale dell Emilia-Romagna. Njezina bogata niska nagrada uključuje, između ostalog, prve nagrade na međunarodnim natjecanjima Pia Tebaldini u Brescii, Giovani Musicisti u Trevisu te Insula u Izoli, kao i 'zlatnu medalju' na natjecanju mladih glazbenika Sonus te međunarodnom natjecanju Citta di Palmanova. Publici Festivala Piano 3 predstavit će se recitalom koji prvi put svira u Zagrebu, i to uz Pet valcera Božidara Kunca, Sonatu br. 10 Aleksandra Skrjabina, Ravelovu Gaspard de la nuit kao te pravu poslasticu za kraj - rijetko izvođenu Sonatu u d-molu Sergeja Rahmanjinova.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Piano III – Dora Petković (Koncertna dvorana Blagoje Bersa, 10.10.2024. u 19:00h), a dobitnici će biti objavljeni u srijedu, 9. listopada.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju klikni na gumb ispod!

klikni ako se usudiš