TRI PREMIJERE

Argentina, nogomet i tango u Teatru &TD

13.11.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Teatar &TD u studenom donosi dvije premijere. Predstava 'Argentina' redateljice Renate Carole Gatice bit će premijerno izvedena 21, dok je 25. studenog na rasporedu premijera predstave 'Pijanistica' u režiji Daria Harjačeka

Predstava 'Argentina' redateljice Renate Carole Gatice progovara o Argentini, nogometu i tangu, te raznim fobijama koje u društvu ta kombinacija izaziva. Predstava govori o drugoligaškom nogometnom klubu koji kupuje igrača iz Argentine ne bi li se probio u prvu ligu. Od dolaska Argentinca, u klubu vlada čudna atmosfera među igračima, a nakon odlučujuće utakmice koju on presudi, u svlačionici dolazi do incidenta.

Predstava kroz različite situacije, poglede, impresije preispituje što se stvarno dogodilo i kako se to odrazilo na koga, što uključuje i gledatelje koji prema informacijama koje dobivaju sami zaključuju tko je i pravu, a tko u krivu. Naslovnu ulogu tumači španjolski plesač i koreograf Damian Cortes Alberti, a ostale uloge tumače Janko Popović Volarić, Tvrtko Jurić, Dean Krivačić  te Nikša Marinović. Reprizne izvedbe predstave na rasporedu su 22, 24. i 25. studenog.

Predstava 'Pijanistica' u režiji Daria Harjačeka temelji se na kontroverznom, Nobelovom nagradom nagrađenom romanu austrijske spisateljice Elfriede Jelinek koji se bavi temom obiteljske manipulacije i psihopatološke seksualnosti. Govori o ženi koja ne prihvaća svoje tijelo, kao ni stvarnost koja je okružuje. Središnja tema je seksualni nagon kao element destrukcije, koji naposljetku dovodi do sakaćenja vlastitog tijela. Tri glumice, Nataša Dangubić, Jelena Miholjević i Marina Nemet, međusobno se izmjenjuju, naizmjence preuzimajući svaki od triju glavnih likova iz romana Jelinek. Reprize predstave zakazane su za 26. i 27. studenog.