ZATRAŽILI SASTANAK

Hoće li Orešković primiti kulturnjake koji traže smjenu Hasanbegovića?

16.02.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Inicijativa Kulturnjaci 2016, koja prikuplja potpise za smjenu Zlatka Hasanbegovića s mjesta ministra kulture, poslala je premijeru Tihomiru Oreškoviću zahtjev za sastankom na kojem mu žele uručiti prikupljene potpise i izložili svoje argumente zašto Hasanbegović ne bi smio biti ministar kulture Republike Hrvatske

U pismu naslovljenom na premijera Oreškovića inicijativa Kulturnjaci 2016, koja je za smjenu ministra Hasanbegovića prikupila više od 3.500 potpisa kulturnih djelatnika i djelatnica te građana i građanki, traži sastanak nakon izjava ministra kulture koje je dao 12. veljače.

'Izjava za javnost koju je 12. veljače 2016. dao gospodin Hasanbegović nije nas razuvjerila jer se nije jasno i nedvojbeno ogradio od vlastitog djelovanja u kojem u posljednjih 20 godina kontinuirano iznosi ekstremne političke stavove. Radikalnu orijentaciju pokazao je i svojim prvim potezima kao ministar kulture, a da pritom javnosti nije jasno izložio svoja stajališta o kulturnoj politici', navodi se u pismu inicijative koje su potpisali poznati kulturnjaci Iva Babaja, Branko Banković, Naima Balić, Jasna Bilušić, Ivica Buljan, Branko Čegec, Zoran Ferić, Zvonimir Jurić, Dražen Katunarić, Tihomir Milovac, Ivor Martinić, Sibila Petlevski, Edo Popović, Urša Raukar, Sabina Sabolović, Ivana Sajko i Tena Štivičić.