OTVORENJE SEZONE

Kerempuh po prvi puta dovodi 'Ubojstvo u Orient Expressu' na hrvatske kazališne daske

10.09.2024 u 15:54

Bionic
Reading

Satiričko kazalište Kerempuh otvorit će svoju novu sezonu 20. rujna premijerom kultnog romana najpoznatije autorice detektivskih romana Agathe Christie, "Ubojstvo u Orient Expressu“, koji prvi put u Hrvatskoj dolazi na kazališne daske.

Roman, koji je od svog prvog izdanja 1934. doživio mnogobrojne filmske adaptacije, zagrebačka publika vidjet će u scenskoj adaptaciji Kena Ludwiga i režiji Sare Stanić Blažević, najavljeno je iz Kerempuha.

U tom se romanu prvi put pojavio i slavni detektiv Hercule Poirot koji s prepoznatljivim brkom i načinom na koji rješava zločine uz pomoć logike i psihologije već godinama fascinira čitatelje i gledatelje.

Ovaj se put bavi ubojstvom koje se dogodilo u luksuznom vlaku Orient Express negdje između Vinkovaca i Slavonskog Broda. Zatočen u snijegu i okružen neobičnom paletom likova Poirot mora otkriti igru i riješiti slučaj koji se samo naizgled čini jednostavan.

  • +5
Ubojstvo u Orient Expressu kazališta Kerempuh Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bruno Lovrenčić

U predstavi igraju Damir Poljičak (Poirot), Marko Makovičić, Elizabeta Kukić, Tanja Smoje, Ana Maras Harmander, Josipa Anković, Ornela Vištica, Mia Begović, Josip Brakus, Matija Šakoronja i Luka Petrušić. 

Prijevod potpisuje Kristina Kegljen, dramaturginja je Mirna Rustemović, scenografkinja Petra Poslek, kostimografkinja Matea Japec.

Autor glazbe Rade Sklopić, koreografkinja Natalija Manojlović, autor video projekcija Miro Manojlović, a oblikovatelj svjetla Luka Matić.