ZAGREB KOM

Koncerti koje ne bi valjalo zaobići

07.10.2013 u 11:48

Bionic
Reading

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe, ove godine u svojem osmom izdanju, od 11. do 16. listopada, za sve ljubitelje glazbe donosi šest koncerata koji će biti izvedeni u Hrvatskom glazbenom zavodu

Umjetnička ravnateljica festivala svjetski je poznata violinistica Susanna Yoko Henkel koja je najavila da je u osmoj festivalskoj godini fokus stavljen na osnovni djelokrug festivala odnosno na komornu glazbu u njezinu najčišćem i najrafiniranijem obliku u izvedbi glazbenika svjetske klase koji dolaze iz raznih zemalja i nacija.

Kao i prethodnih godina tako su i ove festivalske večeri tematski oblikovane.

U petak, 11. listopada, festival počinje francuskim programom s djelima Debussyja, Poulenca, Ravela i Chaussona.

Drugi festivalski dan (12. listopada) bit će u znaku djela Schumanna i Brahmsa, a treći koncert u nedjelju, 13. listopada naslovljen Mozartova soareja u znaku Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Četvrti koncert naslovljen Seksteti rezerviran je, kako već naziv sugerira, za gudačke sekstete koji će izvoditi djela Brahmsa i Čajkovskoga.
Posebno su zanimljiva posljednja dva festivalska dana.

U utorak, 15. listopada, bit će održan program za najmlađe ljubitelje glazbe s djelima Mozarta, Schumanna i Ridouta uz novinarku Maja Sever kao voditeljicu.

Ovogodišnji Zagreb Kom zatvara Slavenska noć (16. 10.) u sklopu koje će bit izvedena djela Prokofjeva, Stravinskog, Dore Pejačević, Šostakoviča, Szymanowskog i Kunca.

Na festivalu nastupaju violinistice Susanna Yoko Henkel i Ségolene de Beaufond, violinist Guy Braunstein, Guy Ben-Ziony i Julia Deyneka na violi, Torleif Thedéen i Anastasia Kobekina na violončelu, pijanistice Lauma Skride i Martina Filjak te flautistica Gili Schwarzman.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama