RIJEKA 2020

Korona odgodila sve kulturno-umjetničke programe i javna događanja EPK

13.03.2020 u 08:33

Bionic
Reading

Svi kulturno-umjetnički programi i javna događanja u projektu Europske prijestolnice kulture koji su u kalendaru događanja najavljeni do 14. travnja, odgađaju se do daljnjega, izvijestila je u četvrtak Rijeka 2020, tvrka koja upravlja EPK-om.

Odluka je donesena na zajedničkom sastanku partnerskih organizacija koje su uključene u realizaciju programa Europske prijestolnice kulture, stoji u priopćenju.

S obzirom na razvoj situacije vezane uz širenje korona virusa te s obzirom na činjenicu da je zaštita zdravlja građana svima na prvom mjestu, Rijeka 2020 je u dogovoru sa svojim partnerima odlučila otkazati sva događanja do 14. travnja, nevezano uz broj ljudi koji bi se okupio na tim događanjima, navedeno je.

Prostor RiHuba koji je u EPK projektu, namijenjen provođenju programa konferencija, radionica, predavanja i sličnih aktivnosti, do daljnjeg se zatvara za takva događanja, ali ostaje otvoren za javnost u kontekstu informiranja građana o EPK projektu i programima te nastavlja djelovati kao coworking prostor i prostor u kojem se mogu kupiti suveniri Rijeke 2020.

  • +11
Koronavirus u Italiji Izvor: EPA / Autor: CARLO COZZOLI

Do sredine travnja donijet će se odluke o ostalim događanjima najavljenima za drugu polovicu travnja, odnosno svibanj. Naime, u nastavku će se razmotriti mogućnosti njihova održavanja u kasnijim terminima tijekom godine, kao i eventualna potreba za otkazivanjem pojedinih programa koji se ne mogu organizirati u kasnijim terminima, a sve s obzirom na daljnje mjere vezane uz zaštitu stanovništva od koronavirusa, stoji u priopćenju.

'Svjesni smo da zbog različitih nužnih mjera opreza koje se poduzimaju, ali i zbog osobnih razloga pojedinaca vezanih uz razumijevanje opasnosti ove epidemije, mnogi građani i posjetitelji ne mogu bez zadrške prisustvovati EPK programima.

  • +83
Opera Industriale Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Stoga smo donijeli ovu odluku imajući u vidu odgode događanja za razdoblje u kojem više neće postojati opasnost od širenja korona virusa. Time želimo svima omogućiti da u EPK programima sudjeluju i prate ih neopterećeni opasnošću koja je trenutno vezana uz epidemiju i širenje virusa', izjavila je direktorica Rijeka 2020 Emina Višnić.

Zasad se ove odgode odnose na sva događanja najavljena za ožujak i prvu polovicu travnja, a s obzirom na daljnji razvoj situacije, te detaljnije razgovore s partnerima EPK projekta, javnost će putem medija biti obaviještena o eventualnim odgodama i drugih programa, odnosno o novim terminima održavanja onih programa čije se odgode mogu planirati, stoji u priopćenju.