tvrđava sv. mihovila

Ljetni spektakl u Šibeniku: Air sviraju legendarni album 'Moon Safari'

06.06.2024 u 09:30

Bionic
Reading

Francuski dvojac Air dolazi 4. kolovoza na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila, nakon sedam godina stanke, u sklopu turneje na kojoj će izvoditi isključivo svoj znameniti album "Moon Safari".

Šibenik tako postaje jedan od odabranih europskih gradova na turneji tog retro chill-out dvojca.

"Moon Safari", koji je izašao 1998. godine, redefinirao je modernu downtempo glazbu i smjestio Nicolasa Godina i Jean-Benoîta Dunckela na vrh ljestvica elektroničke glazbe.

Prodajom milijunskih primjeraka diljem svijeta, Air je postao glavna atrakcija na brojnim značajnim festivalima, a njihov album je opčinio glazbene umjetnike poput Davida Bowiea, Madonne i Becka, te je inspirirao filmsku industriju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Igor R

Čak 25 godina kasnije, "Moon Safari" i dalje oduševljava publiku. Jean-Benoît Dunckel opisuje album kao "univerzalnu čaroliju, punu ljubavi i misterije", dok Nicolas Godin zaključuje: "Moon Safari je savršenstvo."

Koncert na stoljetnoj tvrđavi održava se samo dan nakon nastupa Krudera & Dorfmeistera koji će na sv. Mihovilu svirati 3. kolovoza.

Koji dan kasnije, 6. kolovoza, na ljetnoj pozornici nastupit će glazbena ikona Roisin Murphy u sklopu Ljetnog Yammatova.