NE ZABRANJUJE IM, ALI...

Most vrti film 'Gazda' u plaćenom oglasu, pitali smo redatelja što kaže o tome

03.05.2017 u 12:51

Bionic
Reading

Redatelj filma 'Gazda' Dario Juričan za tportal je rekao da ne podržava Most iako oni plaćenim oglasom što sadrži isječak njegova filma 'Gazda' upotpunjuju svoju predizbornu kampanju. Dapače, Juričan je nedavno u videoobraćanju podržao konkurentsku opciju Zagreb je NAŠ!

Nakon što su mostovci na svojoj stranici na Facebooku objavili isječak iz filma 'Gazda', s objašnjenjem da je 'Zdravko Marić s razlogom bio vrijedan pada Vlade i novih izbora', redatelj filma Dario Juričan za tportal je rekao da iza tog čina ne stoji i njegovo podržavanje Mosta.

Još prije nekoliko mjeseci na zagrebačkoj premijeri filma 'Gazda' Darija Juričana mostovci su se pojavili u velikom broju, a Božo Petrov tada je izjavio da je film 'edukativan, puno toga otkriva te preporučuje svima da ga pogledaju'. Podsjetimo, riječ je o filmu koji tematizira uspon Ivice Todorića, a reklamira se sloganom (Ovo (ni)je priča o Ivici Todoriću).

Komentirajući svoje poteze koji su doprinijeli trenutnoj velikoj krizi Vlade, Most je na svojoj stranici na Facebooku objavio insert iz filma 'Gazda', u kojem se Vladimir Šeks dotiče Agrokora kao sponzora HDZ-a.

'Nemam nikakve veze s Mostom. Materijal koji su objavili mogu slobodno koristiti jer su to inserti objavljeni na YouTubeu. Znam da su bili i na premijeri filma, komentirali ga pozitivno i to je sve što imam reći. Što se tiče njihova korištenja isječaka iz mog filma u promotivne svrhe, to je njihovo pravo, a ja im ne zabranjujem', izjavio je Juričan, objasnivši da će na lokalnim izborima podržati političku platformu Zagreb je NAŠ!, za koju je već snimio najavni video.

Riječ je o platformi koja želi okupiti građane, inicijative i progresivne političke stranke oko ideje pune participacije građana u odlučivanju o budućnosti Zagreba.

'Naravno da krivce za aferu Agrokor, prema Vladimiru Šeksu, ne treba 'locirati, uhititi, transferirati i procesuirati' kao neke druge, jer je Agrokor ipak veliki sponzor HDZ-a. #BašZato spomenutu korporaciju i njezine menadžere nisu počeli štititi jučer, već to čine desetljećima. Zdravko Marić je s razlogom bio vrijedan pada Vlade i novih izbora. Nije to nikakva anomalija, već nastavak HDZ-ove politike koja je u ovome videu, u kojem govori njezin arhitekt, potpuno razgolićena. Sumnja li itko više u to da HDZ štiti kriminal u Agrokoru? Ga(z)di li vam se ovo? #NemamoGazdu', stoji u oglasu Mosta.