FESTIVAL SUVREMENOG CIRKUSA

Na Savi je opet cirkus: Otvoreno 12. izdanje Cirkobalkane

Bionic
Reading

U Zagrebu je počela CirkoBalkana - festival suvremenog cirkusa koji će trajati do nedjelje 9.6. Dvanaesto izdanje festivala stavlja fokus na barijere kao zapreke, prostorna ograničenja slobodnog kretanja i istovremeno mikrosvijet bezgraničnog svijeta kreacije, navode organizatori

U periodu od 3 do 9. lipnja u cirkuskom šatoru i dvorani Pogona jedinstvo, slijede svjetske i regionalne predstave suvremenog cirkusa i to: 'Načini postojanja' autora Danke Sekulović i Tjaža Juvana (Srbija / Slovenija) 'Vrai' Sacekripa Company (Francuska), 'A Sensitive Case' Berta Van den Berghea (Belgija) te 'Fora' kolektiva Cia/Alice Rende (Argentina / Francuska)

Kroz cijeli festival tu je bogat, zanimljiv i kvalitetan popratni program koncerata, slušaona, radionica, Femicomix izložbe i nezaobilazan Cirque Butique. Zadnji dan festivala je tradicionalni Open stage na kojem će nastupiti lokalni izvođači.

  • +45
Otvorenje 12. izdanja festivala Cirkobalkana Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Josip Bolonić / Cirkobalkana

12. Cirkobalkana festival otvoren je aktivističkim, audio vizualnim perfromansom Balck Kite obiteljske japanske grupe Usaginingen. U ovom suptilom, a snažnom performansu, obitelj se umjetnički rasporedila, otac glazbenik svira na ručno izrađenim instrumentima, majka stvara umjetničke vizualizacije koje se projiciraju u pravom vremenu, a njihov petogodišnji sin recitira na japanskom jeziku uz plesne pokrete i manipulaciju scenografije.

Predstava katalonske umjetnice Marie Palme 'Submerged Voice', nažalost je otkazana zbog kiše.

Detalje o programu i predstavama 12. CirkoBalkane saznajte putem web stranice festivala kao i putem društvenih mreža CirkoBalkane i Cirkorame.