21. siječnja

Od tišine do glazbe u klubu Crni Mačak

18.01.2024 u 15:40

Bionic
Reading

Kakve veze imaju Tortellini Canzone i glazba? Kako je zvučala prva skladba u povijesti?Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi?Kako je Elizin brat svirao poznatu Beethovenovu skladbu? Što povezuje Ivu Robića i Mineu? U jednosatnoj predstavi 'Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir' glumac Ivan Đuričić i glazbenik Viktor Čižić provest će vas od kamenog doba do Rolling Stonesa!

Predstava nastala u produkciji Teatra Erato, do sad je izvedena skoro 150 puta, a partner predstave je HDS - Hrvatsko društvo skladatelja (stručna služba ZAMP), stoji u najavi.

U siječanjskoj akciji i suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1), u subotu, 27. siječnja u 19.30 sati, nova je izvedba predstave Mi tu samo spavamo.

Ova satirična komedija na duhovit način spaja različite generacije i različite životne priče - bivšeg direktora propalog u privatizaciji, bivšu tajnicu - zviždačicu, samohranog oca te ilegalnu mladu poduzetnicu koja želi pošteno zarađivati. Dvoje beskućnika, Ksenija Marinković i Duško Valentić, uvjerit će vas da je sve teškoće ovoga svijeta najbolje izokrenuti iz zbilje i svemu tome dobro se nasmijati. A kad njihov san prekinu Nadia Cvitanović, mlada poduzetnica, te Robert Kurbaša, koji igra tri različite uloge: policajca, samohranog oca i glazbenika, priča dobiva neočekivani obrat. Briljantna igra ovih izvrsnih glumaca pokazat će vam da je moguće zadržati ljudskost i nadu usprokos i unatoč svemu.