u Miele Experience Centru

Održana promocija knjige 'Slana i slatka kvasomanija' Anite Šumer

29.11.2022 u 17:06

Bionic
Reading

U ponedjeljak 28. studenoga u Miele Experience Centru u Zagrebu održano je predstavljanje nove knjige mlade slovenske kulinarske zvijezde Anite Šumer 'Slana i slatka kvasomanija' objavljene ove godine u izdavačkoj kući V.B.Z. Knjigu su uz autoricu predstavile poznata voditeljica Karmela Vukov-Colić i urednica Koraljka Penavin

Autorica je za sve okupljene pripremila svoje slane & slatke specijalitete po receptima iz knjige, stoji u priopćenju.

Anita je na predstavljanju objasnila i kako se počela baviti pečenjem kruha: 'Kad sam 2012. godine iz ljubavi prema suprugu Saši počela peći kruh s domaćim kvasom, nisam ni pomislila kamo bi me mogla odvesti ta jednostavna fermentirana mješavina brašna i vode. I dogodilo se sljedeće: više od 40 milijuna pregleda na društvenim mrežama, brojne radionice diljem svijeta, međunarodni projekt The Quest for Sourdough, prvi slovenski kvas, moj Rudl, u svjetskoj knjižnici kvasa u Belgiji, četiri izdanja 'Kvasomanije' u Sloveniji, prijevodi na strane jezike te, napokon, i ovaj dugo očekivani nastavak moje prve knjige.'

Anita je dosad s Rudlom proputovala dvanaestak zemalja i održala stotinjak radionica o pečenju s kvasom za više od 1300 nadahnutih polaznika. 'Kad vidim njihovu radost, strast i ljubav, znam da sam bliže ostvarenju Sašove i svoje zajedničke misije – potaknuti što više ljudi na pečenje s kvasom kako bismo jeli što bolji kruh! Ali kada vas vode predanost, strast, ljubav i želja da pomažete drugima, čini se da sve to dođe samo od sebe', rekla je autorica na predstavljanju nove knjige.

Anita Šumer svjetski je priznata slovenska majstorica pečenja s kvasom, a naša ju je publika imala prilike upoznati još 2019., kad je objavila svoju uspješnicu 'Kvasomanija', koja je iste godine proglašena jednom od najboljih knjiga o kruhu na svijetu. Zahvaljujući maštovitim tehnikama ukrašavanja, Anita je postala globalna zvijezda društvenih mreža, a svoje bogato iskustvo s pripremom domaćeg kvasa i pečenjem strastveno prenosi brojnim 'kvasomanima' diljem svijeta.