NOVA DIMENZIJA

Ovako to stvarno izgleda kad pukneš k'o kokica

20.01.2017 u 15:56

Bionic
Reading

Zrno kukuruza kokičara kad dosegne temperaturu od 175 pukne, hm, k'o kokica. Tromom ljudskom oku taj proces je donekle zanimljiv tek ako gleda skupno kad kokice poput lave navru iz zagrijane posude, ali i puknuće samo jednog zrna može izgledati vrlo čarobno

Jedni vjeruju da u trenutku prsnuća iz zrna pobjegne razljućeni duh, drugi misle da je riječ o vodenoj pari, a što god da se u tom trenutku doista dogodi na ovim fantastičnim snimkama izgleda kao apsolutna čarolija.

Ekipa s YouTube kanala Warped Perception koristila je ultrabrzu kameru koja snima 30 tisuća slika u sekundi pa proces preobrazbe zrna u kokicu sada možemo vidjeti čak 1.250 puta sporije nego u realnom vremenu.

Snimka puknuća kokice usporena 1250 puta Autor: Youtube/Warped Perception

'Usporenim videozapisom dobili smo uvid u svijet koji obično ne vidimo, a znamo da postoji', rekao je za Mashable Matt Mikka iz Warped Perceptiona, a mi bi smo rekli i potpuno novo značenje fraze 'puko k'o kokica'.