HRVATSKE AUTORICE

Paulina i Maša najpopularnije su dječje junakinje

14.12.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Sanja Pilić i Sanja Polak su već godinama u vrhu najprodavanijih autora u Hrvatskoj, a njihovi romani prodajom premašuju broj od 500.000 primjeraka

Nakon zagrebačkog sajma književnosti Interlibera, nametnuo se obeshrabrujući rezime da nakladništvo nema svijetlu budućnost. No, uspjeh dviju domaćih autorica otkriva sasvim drugu sliku o izdavaštvu kada je u pitanju dječja književnost.

Ono što je Harry Potter za britansku dječju književnost, to je junakinja Paulina P., spisateljice Sanje Polak, za hrvatsku, pa je tako 'Dnevnik Pauline P.' (Mozaik knjiga) pročitalo više od 100.000 klinaca. Autorica je nedavno predstavila i svoj novi roman 'Gorski dnevnik Pauline P.'.

Nagrađivana spisateljica Sanja Pilić također je nedavno u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića predstavila novu knjigu 'Maša i Božić' (Mozaik knjiga)iz serijala o Maši koji samostalno premašuje brojku od 10.000 prodanih primjeraka od izlaska početkom 2012, a čiji je lik također popularan među najmlađima. Maša je također nagrađena Kiklopom za najbolju slikovnicu.