T-HTnagrada@msu.hr

Pogledajte luminoakustičnu instalaciju koju publika obožava

28.04.2014 u 16:39

Bionic
Reading

Od dvadeset i jednog izloženog djela koja su selektirana između 203 prijavljena za izlaganje na izložbi putem natječaja T-HTnagrada@msu.hr, nagrada publike ide umjetničkom tandemu Lightune.G za luminoakustičnu instalaciju 'Lighterature Reading, Chapter 11'

Dvojac Lightune.G, koji čine Bojan Gagić, multimedijalni umjetnik i Miodrag Gladović, inženjer elektroakustike, glazbenik i producent, osvojio je nagradu publike u vrijednosti od 10 tisuća kuna.

Posljednje tri godine dvojac se bavi luminoakustičnim istraživanjima, odnosno pretvorbom svjetla u zvuk pomoću fotonaponskog efekta solarnog panela. Za vrijeme trajanja izložbe u MSU-u, posjetili smo ih i zajedno prošli kroz njihovu instalaciju. Pogledajte što znači čuti kako zvuči sunce.

Na sedmom natječaju T-HTnagrada@msu.hr glavnu nagradu u iznosu od 50 tisuća kuna dobila je poznata fotografkinja Sandra Vitaljić za fotografsku instalaciju 'Voljena', druga nagrada od 45 tisuća kuna pripala je Ivani Dražić Selmani za seriju crteža 'Na Dančama', a treća od 40 tisuća kuna dvojcu Žižić/Kožul za ambijentalnu instalaciju '0,50'.