oduševile publiku

Premijere Tri sestre na Instagramu okupile poznate glumce

26.10.2024 u 22:03

Bionic
Reading

U četvrtak i petak u zagrebačkom foto studiju Omnibus održane su premijere predstave Tri sestre na Instagramu, nastale u koprodukciji Tragača, Teatra Mašina igre i Gradskog kazališta Sisak

Inspirirane Čehovljevim klasikom Tri sestre, redateljica Paola Slavica, dramaturginja Dina Vukelić i glumice Iva Šimić Šakoronja, Nadia Cvitanović i Jelena Hadži-Manev ponudile su svoju suvremenu verziju triju sestara koje traže spas od svojih nesretnih sudbina, skrolajući po bespućima interneta i promatrajući utopijske, ispolirane i uljepšane prizore boljeg sutra.

Svaka od njih na sebi se svojstven način želi trgnuti iz rutine provincijskog života, a da je u tome izravni ili neizravni posrednik još jedan sveprisutan lik – Instagram.

Scenografiju potpisuje Ana Paulić, kostime je izradila Danijela Gotal-Grgurač, scenski pokret je pripremila Selma Sauerborn, glazbu potpisuju Željka Veverec i Toni Starešinić, a oblikovanje svjetla Tomislav Maglečić. Katarina Baban u ulozi Nataše i Ivan Đuričić u ulozi Andreja pojavljuju se u videoprojekcijama.

Premijere su okupile brojne poznate glumce - stigli su Gloria Dubelj, Vanda Winter, Tena Jeić Gajski, Lucia Stefania Glavich Mandarich, Filip Vidović, Luka Dragić i Ivana Boban, Judita Franković, Ivan Đuričić, Hrvoje Zalar, Zijad Gračić, a Nadiju Cvitanović bodrio je dečko Miro Piškulić.

Iduće izvedbe predstave su 9. i 23. studenog.