ZAGREB U EUROPI

Sudjelujte u izazovu Inst Agram

05.07.2013 u 13:01

Bionic
Reading

Kako za i(n)stač vidimo naš Agram? Ako dan ne možete zamisliti bez Instagrama, a vaši prijatelji češće viđaju ono što svaki dan jedete nego vas, ako svaku fotku prvo jednostavno morate provući kroz filtar - onda je ovo izložba baš za vas! Sepia i BW su so last year, EarlyBird, Lomo-Fi, Brannan i Walden dio su vašeg svakodnevnog vokabulara, a cijeli svijet izgleda bolje ako vuče malo na 'retro'?!

Tema prve 'Instagram izložbe' je Zagreb u svim svojim - ili 'Instagram bojama'! Svi hrvatski fotografi s Instagrama pozvani su da na svoj način zabilježe Zagreb, novi europski glavni grad. Je li taj grad uzbudljiv, dosadan, tragičan, veseo, sumoran, šaren, moderan ili tradicionalan? Kakav god bio, zahvaljujući svijetu mobilne fotografije, lijepa i zanimljiva fotografija postala je nešto svima dostupno. Pošaljite nam fotografiju Zagreba kakvim ga vi vidite, kakvog volite i kakav želite pokazati drugima… i neka i vaša Instagram fotka bude dio izložbe!

Što je za profesionalne fotografe Lightroom, to su u svakodnevnom životu Instagramovi filtri koji omogućavaju da iz svake fotografije koju snimimo svojim smartphoneom 'izvučemo' najviše u emocionalnom i vizualnom smislu!

Iako neki smatraju da Instagram predstavlja 'kraj fotografije', mi smo se priklonili onima koji smatraju upravo suprotno - da je Instagram jedan od alata koji nam omogućavaju da na najbolji mogući način uhvatimo trenutke brzog vremena u kojem živimo.

Izazov Inst Agram želi okupiti pripadnike hrvatske zajednice na Instagramu, moderne mlade ljude koji vole fotografirati, putovati, imaju širok krug prijatelja i širok spektar interesa, koji prate svjetske trendove, posjećuju koncerte, festivale, izložbe i kazališta i aktivni su na društvenim mrežama.

Fotke šaljite u periodu od 3. do 13. srpnja u ponoć, a čak 100 najuspješnijih, po izboru našeg žirija, bit će izloženo od 22. do 28. srpnja u prostorima kina Europa

Žiri, koji čine poznati fotograf Borko Vukosav, pjevač i fotograf Luka Nižetić te Ivana Vukšić, direktorica Muzeja ulične umjetnosti, izabrat će i tri najbolje fotografije, čiji će autori osvojiti i vrijedne nagrade o kojima ćemo vas uskoro obavijestiti!

Prijave traju do 13. srpnja, prijavljene fotografije moraju biti objavljene na Instagramu uz hashtagove #ZguEuropi ili #InstAgramIzazov te poslane na mail inst.agram.izazov@gmail.com zajedno s osobnim podacima natjecatelja (ime i prezime, korisničko ime, adresa, e-mail, broj telefona/mobitela i naziv lokacije na kojoj je snimljena fotka)