TPORTAL DAJE SVE OD SEBE

U novom tjednu nove nagrade!

09.12.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Novi tjedan akcije 'Tportal.hr daje sve od sebe' vam donosi poklon paket Nescaffea, poklon paket Avon šminke, knjige u izdanju Algoritma, Planetopije, Egmonta, VBZ-a i Mozaika knjiga, poklona paket Ariel, ulaznice za CineStar kina, Air Max odvlaživač zraka, parfem Bulgari Man Extreme, Shiseido make up poklon paket, CD-e u izdanju Dancing Beara, poklon paket Dukata te Pepsi poklon paket i ulaznice za utakmice Medveščaka.

Danas će nagrade osvojiti čitatelji koji prvi odgovore točno na nagradno pitanje koje ćemo objaviti ovdje u razdoblju od 14 do 15 sati

Imena dobitnika i pripadajućih im nagrada objavit ćemo u utorak, 10. prosinca u jutarnjim satima.

Sudjelovanjem u nagradnjači sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Nestle hrvatska vam poklanja poklon paket svojih proizvoda.

Nescafé ove godine obilježava 75. godišnjicu svog postojanja kao vodeći brand na svjetskom tržištu u kategoriji instant kava na svijetu. Nakon 75 godina od lansiranja NESCAFÉA svake sekunde se popije više od 5.500 šalica ovog napitka. Nescafé, brand tvrtke Nestlé koja je još davne 1938. izmislila topivu kavu, danas drži 43 posto udjela na hrvatskom tržištu u tom segmentu.
NESCAFÉ je nastao uslijed Svjetske ekonomske krize 1929. kada je tadašnji čelnik tvrtke Nestlé, Louis Dapples, dobio zadatak da kavu nagomilanu u skladištima u Brazilu pretvori u topive kocke kave. Tri godine istraživanja pokazale su kako kava pretvorena u prašak, dulje zadržava svoj okus. Kao rezultat, 1938. nastala je prva topiva kava na svijetu – NESCAFÉ.
Koliko je kava dio naše svakodnevice govori i činjenica da je upravo kava drugi najkorišteniji proizvod na svijetu, nakon nafte.

Avon poklanja set za fantastičan blagdanski look.

Set od četiri nezaobilazna make up proizvoda uključuje puder u kamenu, revolucionarnu maskaru, ruž za usne i sjenilo za oči sa četiri numerirane nijanse.
Ideal Flawless puder u kamenu dolazi u limitiranom božićnom izdanju, a u pakiranju raskošnog dizajna nalazi se fantastičan puder koji pruža prirodan izgled i besprijekoran ten iz svakog kuta gledanja.
Revolucionarna Mega Effects maskara već je osvojila tisuće žena! Mega Effects maskara zamjenjuje standardni štapić novom inovativnom višedimenzionalnom četkicom koja gornje i donje trepavice podiže od korijena do vrha, u cjelini na novi način. Prva ikad četkica svoje vrste, panoramska četkica savršeno prati prirodan oblik trepavica i uklapa se u krivulju vaših očiju, može se podesiti u 12 različitih kutova za savršenu transformaciju trepavica.
Pigmenti u Hidrokolor ružu za usne nove Avon linije stvaraju postojane i odvažne boje. Obloženi su hranljivim shea maslacem tako da usnama daju neophodnu izražajnost i mekoću. Nova formulaobogaćena je česticama ulja arktičkih bobica, antioksidansima, hranljivim sastojcima i omega uljima, vitaminom E i uljem te sa zaštitnim faktorom SPF 15.
True Color tehnologija korištena u dizajniranju sjenila za oči omogućava postojanost boje: boja koju vidite u paleti bit će i boja koju dobijete kad ju nenesete na oči. Postojane i bogate nijanse su numerirane brojkama od 1 do 4 što olakšava njihovo nanošenje.

Algoritam vam poklanja knjigu 'Tuđinka', autorice Diane Gabaldon

Claire Beauchamp Randall, bivša ratna bolničarka, nakon II. svjetskog rata odlazi sa suprugom Frankom na drugi medeni mjesec u škotski Highlands. Dok razgledavaju krug menhira, Claire dotakne raskoljeni kamen u središtu kruga koji ju prebaci dvjesto godina u prošlost, u 1743. godinu. Na nju nasrne časnik britanske vojske, a zatim je otme banda brdskih odmetnika, koji nisu sigurni je li ona engleska špijunka ili dama u nevolji. Što god bila, sigurnije im je da je s njima, i oni je silom nastave voditi sve dublje u Highlands i sve dalje od kamenog kruga, kojim bi se mogla vratiti u vlastito vrijeme. Kako bi izbjegla pogibelj, ona se odluči udati za mladog brđanina Jamesa Frasera. Premda se i dalje trudi vratiti Franku u 1946, neprestano je ometaju nevolje života u osamnaestom stoljeću i vlastita unutarnja previranja – jer osjeća da polako počinje voljeti Jamieja Frasera…
Dvadeset je godina prošlo od prvog objavljivanja Tuđinke, romana kojim je Diana Gabaldon osvojila srca milijuna čitatelja i čitateljica diljem svijeta, te pokrenula serijal koji se još nastavlja, a uz romane uključuje i pripovijetke, vodiče i stripove, dok je najavljeno i snimanje televizijskog serijala.

Blitz vam poklanja ulaznice za film 'Pravi trenutak' koji možete pogledati u CineStar kinima.

Novi film Richarda Curtisa, autora britanskih komedija 'Četiri vjenčanja i sprovod', 'Ja u ljubav vjerujem', 'Dnevnik Bridget Jones' i 'Zapravo ljubav'. Pravi trenutak predstavlja mladića Tima kojem otac u dvadeset i prvoj godini otkriva kako muškarci u njihovoj obitelji imaju sposobnost putovanja kroz vrijeme. Tim će tu činjenicu iskoristiti kako bi pronašao ljubav, pomogao prijatelju, ali i shvatio da putovanje kroz vrijeme krije i neke opasne zamke. U životu je važno znati iskoristiti pravi trenutak, ako to svladamo, putovanje kroz vrijeme i nije nužno.

Iz Planetopije nam dolazi naslov 'Sanjati odvažno', autora Alberta Villodolda

'Bez obzira na to jesmo li toga svjesni, svi sanjanjem stvaramo svoj svijet. Pritom se ne upuštamo u dobro poznati čin spavanja, nego sanjamo otvorenih očiju. Ako nismo svjesni da moć stvaranja dijelimo s univerzumom, ta moć nam izmiče i naš san postaje mora. Počinjemo se osjećati kao žrtve nepoznatog i zastrašujućeg svijeta na koji ne možemo utjecati. Jedini način da toj strašnoj stvarnosti stanemo nakraj jest uvidjeti da je i ta stvarnost san – a potom shvatiti da posjedujemo sposobnost pisanja bolje priče, na čijem će ostvarenju univerzum surađivati s nama.' Ovim riječima, dr. sc. Alberto Villoldo ukratko sažima osnovnu postavku svoje knjige Sanjati odvažno u kojoj nam opisuje način na koji šamani sanjanjem stvaraju svoj svijet te kako ove principe sami možemo primijeniti u vlastitom životu.
Dr. Villoldo je psiholog i medicinski antropolog. Više od dvadeset i pet godinaproučava duhovnu praksu područja Amazone i Anda. Do sada je napisao preko dvadeset knjiga, od kojih su brojne postale bestseleri. U knjizi 'Sanjati odvažno' čitatelje upoznaje sa šamanskim sanjanjem svijeta, s četiri stanja svijesti odnosno četiri razine percepcije, s četiri životinjska arhetipa Čuvara Zemlje, s buđenjem u stanju sanjanja i mnogim drugim uzbudljivim konceptima.

PepsiCo vas vodi na utakmicu KHL lige Medveščak - Torpedo, 13. prosinca te poklanja poklon paket.

PepsiCo je ove sezone globalni sponzor KHL lige u kojoj igra Medveščak te je ova partnerska suradnja u Hrvatskoj dodatno pojačana sponzorskom podrškom klubu hokeja na ledu Medveščak.
Tako su Pepsi i Medvjedi za svoje fanove pripremili i senzacionalnu nagradnu igru 'Zgrabi Pepsi i treniraj Medvjede'. Glavna nagrada je trening s momčadi KHL Medveščak (27. siječnja 2014. u Areni) te posjet treningu na dan utakmice, druženje sa sportskim timom, praćenje utakmice s pomoćnim trenerom i vođenje statistike, a osiguran je put i smještaj. Bit će zanimljivo biti dio pobjedničkog tima – iznutra.
Pravila nagradne igre mogu se pronaći na web stranici www.pepsi.hr, a svakodnevno se na Facebook stranici Pepsi Hrvatska mogu pronaći nove informacije i nova iznenađenja.

Air Max vam poklanja sakupljač vlage Air Max Ambiance

Air Max® Ambiance sakupljač vlage optimizira razinu vlage u životnim prostorima.
Prikladan za svaki prostor zahvaljujući svom modernom dizajnu.
Air Max® predstavlja novi sakupljač vlage, Air Max®Ambiance – atraktivnog dizajna, protiv kondenzacije, vlage i ustajalih mirisa. Zahvaljujući svom snažnom djelovanju, prikladan je za optimiziranje razine vlage u životnim prostorima. Atraktivan dizajn u raznim bojama idealan je za upotrebu na vidljivim mjestima.
Kućanstva proizvode puno vlage. Između ostalog, vlaga je rezultat kuhanja, pranja i tuširanja. I biljke i životinje proizvode vlagu. Previše vlage šteti Vašem domu te može utjecati na Vaše zdravlje. Stoga je bitno optimizirati razinu vlage.
Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji cirkulacije zraka, Air Max® Ambiance sakupljač vlage absorbira prekomjernu vlagu te doprinosi zdravom životnom okruženju, npr. spavaće sobe, kuhinja, dnevna soba, zahodi i kupaonica. Atraktivan dizajn Air Max® Ambiance sakupljača vlage omogućuje da ga smjestite na vidljivo mjesto.

Mozaik knjiga vam poklanja knjige 'Ljubavničina osveta' i 'Moć navike'.

'Ljubavničina osveta', Tamar Cohen
Debitantski roman Tamar Cohen, 'Ljubavničina osveta' je roman u kojem će se prepoznati nekolicina žena... Jeste li se se ikad zapitali na što je sve spremna ostavljena i gnjevna ljubavnica? U ovom krimi romanu odnosa koji je pisan u formatu dnevnika i u prvom licu, Sally vas uvlači u svoje situacije toliko jako da čitajući stranicu za stranicom osjećate njezine emocije. Emocije ostavljene žene. To je priča o ljubavnici, braku, odvojenosti, odrastanju, muškarcima, ljubavi, mržnji i osveti.
Nakon što je dugogodišnji ljubavnik (Clive) ostavi, manično očajna ljubavnica (Sally) odlazi u ludilo. Pročitajte ovaj roman koji je sve samo ne lagano i romantično štivo sa šokirajućim krajem (nikada ne bi pogodili što će se dogoditi).

'Moć navike', Charles Duhigg
Pulitzerom nagrađeni novinar New York Timesa u knjizi 'Moć navike' govori o znanstvenim spoznajama o navikama, njihovu nastanku i mogućnosti njihova mijenjanja. Pronicljiv, inteligentan i sposoban na zanimljiv način sažeti i čitatelju približiti obilje informacija, Duhigg razotkriva novo poimanje ljudske prirode i njezina potencijala za transformaciju. U ovoj ćete knjizi doznati zašto se neke tvrtke, društvene sredine i ljudi godinama bore da postignu pozitivne promjene dok drugima to polazi za rukom gotovo preko noći. Autor opisuje laboratorije u kojima neuroznanstvenici istražuju kako nastaju i funkcioniraju navike i gdje se u našem mozgu nalaze centri koji njima upravljaju.
Pritom Duhigg razotkriva koje su navike bile ključne za uspjeh američkog olimpijca Michaela Phelpsa, kako su Bucksi osvojili Super Bowl, što je Martina Luthera Kinga Jr. učinilo svjetski poznatim borcem za ljudska prava. Opisi najvećih i najuspješnijih američkih kompanija, bolnica i sportskih organizacija pokazat će namkako uspješno mijenjanje tzv. ključnih navika može značiti zaradu od nekoliko milijardi dolara, omogućiti osobni uspjeh ali i spasiti ljudske živote.

Bulgari i Everet vam poklanjaju miris Bulgari Man i Shiseido make up poklon paket

Bulgari Man
Besprimjerna ikona i novi ambasador Bvlgari muškog univerzuma, BVLGARI MAN je blistav i zavodljiv miris. Inspiriran i sjedinjen vizijom prirodne elegancije, predstavlja potpunu deklaraciju muževnosti i prirodne karisme.
BVLGARI MAN je miris za profinjenog muškarca koji je odlučan ali u isto vrijeme i svestran. On je svjež a njegove vibrirajuće note otkrivaju njegov karakter i suvremeni duh, prateći posljednjie trendovie, dok njegova toplina naglašava i otkriva njegovu odlučnost,
Kreirajući sasvim novo inovativno mirisno iskustvo, Bvlgari Man je svijetlo drvenasti orijentalni miris koji interpretira novi uzor savršene muževnosti.
Intenzivni drvenasti tonovi, tradicionalni element u muškom svijetu parfema, sada su svijetli i hvataju bit i suštinu prirodne svježine i čistoće.

Shiseido make up
Sama riječ Shiseido znači kuća koja doprinosi kvaliteti života. Sastavljena je od riječi shi što znači izvor, riječi sei koja znači život i do – kuća. Osnivač branda Shiseido Arinobu Fukuhara otvorio je 1872. godine prvu ljekarnu u zapadnjačkom stilu u prestižnom dijelu Tokija, u Ginzi. Ova ljekarna bila je spoj zapadnjačke kulture i njegove stručnosti na području orijentalne kozmetologije.
Do danas je Shiseido zadržao tu osnovnu karakteristiku, pa i dalje predstavlja spoj Istoka i Zapada. Znanstvena istraživanja preuzima od Zapada, a od Istoka nasljeđuje filozofiju poštovanja prirode i usklađivanja sa njom.
Shiseido teži stvaranju visokokvalitetnih proizvoda i usluga koje zadovoljavaju različite potrebe korisnika. Zahvaljujući stručnosti i iskustvu ljudi koji rade u ovim kozmetičkim laboratorijima, proizvodi branda Shiseido potpuno su sigurni i učinkoviti.

Iz Dukata nam dolazi Dolce Iskušenje – otkrijte tajnu užitka!

Dolce Iskušenje nova je linija kremastih voćnih jogurt deserta iz Dukata, koja oduševljava spojem najfinijeg kremastog jogurta i raskošnim voćnim kombinacijama.
Iz vrta iskušenja stižu nesvakidašnje kombinacije voćnih okusa: crvene naranče i breskve, ananasa i marakuje, višnje i vanilija te borovnice i limete.
Otkrijte iskušenje koje se krije ispod svakog poklopca Dolce Iskušenje jogurt deserta i uživajte u njemu baš svaki dan.
Dolce Iskušenje – pokušajte mu odoljeti!

Dancing Bear vam poklanja CD-e Linkin Parka i Đanija Stipaničeva.

Linkin Park, 'Recharged'
Linkin Park su udruženi s američkim electro music producentom Stevejem Aokijem izbacili singl i video 'A Light That Never Comes'. Ta suradnja najavila je izlazak albuma 'Recharged', izdanja koji uz spomenuti najavni singl, nosi i 13 novih remikseva pjesama koje su 2012. objavljene na albumu 'Living Things'. U remiksiranju starih pjesama sudjelovala je sama krema EDM scene. Album je producirao Mike Shinoda!

Đani Stipaničev, 'Dalmacijo od kamena'
Posljednji album Đanija Stipaničeva 'Dalmacijo od kamena' realiziran je u suradnji s plodnosnim autorom Nenadom Ninčevićem. Svi zaljubljenici u ljubav i Dalamciju, uživat će u prekrasnim pjesmama koje je iznjedrio ovaj sjajno usklađeni tandem. Odmah po izlasku albuma mnogi su pitali postoje li notni zapisi tih pjesama koje su im se očito odmah zavukle pod kožu. Upiti su ubrzo dobili odgovor i Dancing Bear Records je objavio prateći notni zapis te se od sada u prodaji nalazi i komplet koji uz CD sadrži i notnu knjižicu sa svih 10 pjesama koja uključuju hitove 'Dalmacijo od kamena', 'Prokleta ljubav', 'Bogu fala da si tu', 'Oćel' vrime'...

Ariel vam poklanja tri poklon paketa Ariel Pwer Capsula

Kako bi na najbolji način predstavio svoje nove kapsule Ariel Power Capsules, Ariel je udružio snage s proizvođačem perilica Whirlpoolom. Ove dvije robne marke idealno se nadopunjuju jer obje teže inovacijama, jednostavnosti uporabe proizvoda i učinkovitosti, stoga je bilo logično da se u predstavljanju novih Arielovih kapsula uključi upravo Whirlpool i njegova inovativna perilica 6th Sense.
Nove kapsule Ariel Power Capsules predstavljaju Arielovu koncentriranu snagu čišćenja. Zahvaljujući posebnom patentiranom obliku i jedinstvenoj formuli, ove kapsule donose novi način pranja odjeće – jednostavne su za korištenje, a svaka kapsula jamči čistoću.
Ariel Power Capsules pojednostavljuju pranje jer više ne morate razmišljati o količini sredstva koje morate koristiti. Samo ubacite jednu kapsulu u bubanj, na nju stavite rublje i pranje može početi. Jedna kapsula Ariel Power Capsules je dovoljna za jedno pranje.
Kutiju kapsula Ariel Power Capsules potrebno je uvijek držati zatvorenom i izvan dohvata djece.

Iz VBZ-a nam dolaze hit naslovi 'Inferno' i 'Izgubljeni istraživač'.

Dan Brown, 'Iferno'
Traži, i naći ćeš.
Te riječi odjekivale su u glavi uvaženog harvardskog profesora Roberta Langdona kad se probudio u bolničkom krevetu ne znajući gdje je ni kako je onamo dospio. Uz to, nije mogao objasniti podrijetlo zlokobnog predmeta pronađenog u džepu njegova sakoa.
Za život opasne prijetnje natjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratoloman bijeg Firencom, gradom muzejom na čijim su ulicama odrasli Dante, Botticelli i Michelangelo i u čijim je ateljeima buknula talijanska renesansa. Samo Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih misterija što leže ispod raskošnih povijesnih pročelja može ih spasiti od nepoznatih progonitelja.
Langdon uskoro uspijeva odgonetnuti da je uvučen u strahotan plan nezamislivih posljedica čiji je glavni akter nadahnut Danteovim Paklom, remek-djelom svjetske književnosti što nudi mračnu viziju pakla koja odjekuje još danas.
Stihovi Pakla postaju Langdonov vodič i on pokušava dešifrirati niz kodova i simbola zakopanih u nekim od najslavnijih umjetničkih djela – slikama, kipovima, građevinama – Firence, Venecije i Istanbula ne bi li otkrio detalje paklenog plana… prije nego što se svijet nepovratno promijeni.
'Inferno' je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, napet triler koji će vas zarobiti već svojim prvim stranicama. Brown i u ovom romanu ostaje vjeran intrigantnim i kontroverznim temama: Da Vincijev kod pokušao je osvijetliti prošlost drugačiju od one koju smo mislili da poznajemo, a Inferno nam pokazuje koliko je krhka svaka vizija naše budućnosti.

Conrad Anker i David Roberts, 'Izgubljeni istraživač'
Osmog lipnja 1924. George Leigh Mallory i Andrew Irvine nestali su nedaleko od vrha Mount Everesta. Do danas je ostalo otvoreno pitanje jesu li oni tada, 29 godina prije Edmunda Hillaryja i Tenzinga Norgaya, dosegnuli vrh svijeta. Godine 1999. penjač Conrad Anker otkrio je Malloryjevo tijelo na Everestu čime je napravljen veliki korak u rasvjetljavanju jedne od najvećih tajni u povijesti pustolovina i istraživanja. U Izgubljenom istraživaču Anker i povjesničar David Roberts izlažu dramatičnu kroniku ekspedicija iz 1924. i 1999. te uspijevaju dočarati strast i duh dvojice muškaraca koji su se, s gotovo nikakvom opremom, usudili suprostaviti najsilovitijim snagama prirode.

Egmont je za najmlađe pripremio prekrasnu bajku 'Snježno kraljevstvo'

Kada se ispuni proročanstvo i ljupko kraljevstvo okuju vječni snijeg i led, hrabra princeza Ana kreće u potragu za svojom sestrom, snježnom kraljicom Elsom. Odlučna u namjeri da spasi kraljevstvo i svoju obitelj, kreće na daleko putovanje. Na njemu će upoznati neobične ljude i tajanstvena stvorenja, ali i otkriti prave vrijednosti u životu.

Nagradno pitanje potražite ovdje između 14 i 15 sati!

Imena dobitnika objavit ćemo u utorak, 10. prosinca u jutarnjim satima.

Dobitnici:

Dinka Matičić (miris Bulgari Man extreme i knjiga 'Sanjati odvažno')

Blaženka Jović (Nescaffe poklon paketi i knjiga 'Snježno kraljevstvo')

Nataša Tomić-Strelec (Ariel poklon paket i knjiga 'Tuđinka')

Anđelko Čeh (Pepsi poklon paket+ulaznice za utakmicu Medveščaka i Avon šminku)

Petra Piljagić (knjiga 'Ljubavničina osveta' i Ariel poklon paket)

Marina Mikulinjak (knjiga 'Moć navike' i Ariel poklon paket)

Tina Polanec (dvije ulaznice za film 'Pravi trenutak', Dukat poklon paket i knjiga 'Sanjati odvažno')

Dijana Kovačević (CD Linkin Parka i Air May odvlaživač zraka)

Suzana Štrk (CD Đanija Stipaničeva i knjiga 'Inferno')

Josipa Slatina (knjiga 'Izgubljeni istraživač' i Shiseido poklon paket)

Dobitnici iz Zagreba i okolice će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila, a dobitnicima izvan Zagreba nagrade ćemo poslati poštom na kućnu adresu u roku od dva tjedna.