pogled u budućnost

Ako itko zna kako će izgledati novi trendovi, to je Prada: O ovoj reviji s razlogom se najviše pričalo

23.09.2024 u 14:48

Bionic
Reading

Dobro je poznato da Pradine revije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a Miuccia Prada itekako voli riskirati. Pradina revija na milanskom tjednu mode bila je daleko jedna jedna od najekstravagantnijih i o njoj se ove sezone najviše pričalo

Kolekcije Prada modne kuće uvijek nude rani uvid u to kamo ide moda. Miuccia Prada nastavlja prva postavljati trendove i čini se sezonu ispred svih ostalih. Za rukom joj to polazi već desetljećima, a sada to nastavlja u partnerstvu s Rafom Simonsom, koji se Pradi pridružio kao sukreativni direktor 2020. Njihova zajednička vizija nudi jedinstvenu perspektivu modne kuće, s gospođom Pradom koja daje pogled u budućnost, a Simons reinterpretira arhive s njegovog gledišta. U svakom slučaju, dojmljiv spoj.

Kolekcija proljeće/ljeto 2025. održana je u Depositu u Fondazione Prada tijekom Tjedna mode u Milanu, prikazujući njihovu dvostruku viziju kako će moda izgledati sljedeće godine. Elementi futurizma protkani su kroz cijelu kolekciju, kao i oživljeni komadi iz arhiva.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

I umjesto konkretne teme, kolekcija se sastojala od odjeće koja se razlikovala od izgleda do izgleda, naglašavajući povratak osobnom stilu. U određenom smislu, izrazito individualna antialgoritamska moda.

  • +20
Prada proljeće/ljeto 2025. Izvor: Profimedia / Autor: Zeppelin / Avalon / Profimedia

Ni Miuccia Prada ni Raf Simons ne vole revije bez sadržaja i konceptualnosti. Tim povodom, u priopćenju za javnost navedeni je da u eri ekstremnih informacija, gdje smo izloženi mrežnim algoritmima , čovječanstvo se mora nastaviti definirati svojom nepredvidljivošću, gdje se svaki pojedinac mora jačati vlastiti jedinstveni način gledanja na svijet i pozicionirati se pred njim. 'Čovječanstvo se može definirati svojom nepredvidljivošću, odbacivanjem onoga što je izvedeno i onoga što se očekuje', navodi ovaj brend.

Iz te filozofije i perspektive izgrađena je jedna od najhvaljenijih revija sezone, a ovih pet elemenata bilo je ključno.

Okruženje koje je bilo 'točka na i'

Iako se Pradin stil itekako etablirao tijekom godina, dašak dojmljivog i snažnog efekta uvijek je i više nego dobrodoša. Ovom prilikom to je jamčila opijajuća atmosfera same revije. Mjesto je bilo ukrašeno jednostavnim klupama prekrivenim tirkiznom satenskom tkaninom, a u pozadini se čula uznemirujuću glazbu Suicidea, elektroničkog glazbenog dua osnovanog 1970. Sve to je gledatelje navelo da otkriju kolekciju koja je bila sve samo ne uobičajena.

100% Prada odjevni komadi

Na reviji su prikazani neki od odjevnih komada koji su brend Prada uzdigli na Olimp najpoželjnijih. Bluze ženstvenog stila, mnoge s mašnama, jakne od brušene kože i baloneri u raznim bojama te mini u kojima se prepoznaje know-how brenda.

Cool detalji

Prada je svoju pozivnicu novinarima podijelila s bandana maramom s tvrdim vrhovima, detaljem vidljivo provučenim kroz čitavu reviju, primjerice na ovratnicima košulja i naramenicama haljine.

A tu je još jedan detalj koji se mnogima dopao - preppy način nošenja tankog džempera preko ramena, vezanog s mašnom. Trik koji se isplati memorirati.

Dodaci koji privlače pažnju

Miuccia Prada i Raf Simons, kreativni direktori brenda, ponovno su sve poglede bacili na dodatke, u ovom slučaju futuristička pokrivala za glavu i naočale koje su nas uvelike podsjetile na estetiku Courrègesa, dizajnera koji je u modu uveo znanstvenu fantastiku. Prada i Simmons tu napravili tako efetno, a sudeći prema viđenom, pred nama je sezona oversized naočala koje će postati viralne.

Cipele i torbe, oda Pradinoj arhivi

Pradinu reviju nemoguće je zamisliti bez nekih od najpoželjnijih torbi i cipela koje je kuća predstavila za iduću sezonu. Ovog puta prikazani modeli imali su reference na nekoliko prošlih kolekcija, na primjer, arhitektonske detalje prugastih sandala iz kolekcije za jesen 2008. P pitanju torbi mogli su se vidjeti brojni modele s referencama na 60-e i 70-e koji su ispunili čitavu kolekciju.

I za kraj, prirodni make-up

Lynsey Alexander, Pradina kreativna beauty direktorica ovog se puta odlučila za minimalnu i čistu kožu kako bi istaknula bit svakog od modela. A fokusom na individualnost, Prada je to pokazala u svakom izlasku na pistu.