za prste polizati

Ako još niste probali pečene paprike punjene kvinojom, ne znate što propuštate

26.01.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Kvinoja je pseudožitarica s višestrukim nutritivnim svojstvima koja nam nudi puno različitih i vrlo ukusnih kombinacija u kuhinji, a u ovome slučaju čini dio bazu recepta za vrlo ukusne i malo drugačije punjene paprike

Pečene punjene paprike prava su gurmanska posljedica, a kombinaciji pečenih paprika kvinoje, krem sira i parmezana vrlo lako bi mogla postati jedna od vaših omiljenih. Iako se kvinoja najčešće koristi kao, na primjer, dodatak brojim salatama, u ovom receptu koristi se kao osnovni sastojak ukusnih punjenih paprika.

Potrebni sastojci:

  • 300 g kvinoje
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 luk
  • 125 g krem sira
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žličice nasjeckanog peršina
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar
  • Lovor (nekoliko listova za ukrašavanje)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Paprike operite, prepolovite, a potom uklonite sjemenke i peteljku.

Paprike stavite na lim za pečenje, posolite, poškropite sa 2 žlice ulja i stavite peći na 80 stupnjeva 12 minuta.

U tavici zagrijte ostatak ulja i na jakoj vatri pržite kvinoju 3 minute. Prelijte vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se tekućina potpuno ne upije. Začinite i ostavite sa strane.

Ogulite i nasjeckajte luk. Pripremljenu kvinoju ulijte u zdjelu za salatu i dodajte nasjeckani luk i peršin, krem sir i parmezan.

Napunite paprike pripremljenom smjesom i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.

Punjene paprike stavite u zdjelu, ukrasite lovorovim listovima i poslužite.