Kvinoja je pseudožitarica s višestrukim nutritivnim svojstvima koja nam nudi puno različitih i vrlo ukusnih kombinacija u kuhinji, a u ovome slučaju čini dio bazu recepta za vrlo ukusne i malo drugačije punjene paprike
Pečene punjene paprike prava su gurmanska posljedica, a kombinaciji pečenih paprika kvinoje, krem sira i parmezana vrlo lako bi mogla postati jedna od vaših omiljenih. Iako se kvinoja najčešće koristi kao, na primjer, dodatak brojim salatama, u ovom receptu koristi se kao osnovni sastojak ukusnih punjenih paprika.
Potrebni sastojci:
- 300 g kvinoje
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 luk
- 125 g krem sira
- 50 g naribanog parmezana
- 2 žličice nasjeckanog peršina
- 4 žlice maslinovog ulja
- Sol
- Papar
- Lovor (nekoliko listova za ukrašavanje)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Paprike operite, prepolovite, a potom uklonite sjemenke i peteljku.
Paprike stavite na lim za pečenje, posolite, poškropite sa 2 žlice ulja i stavite peći na 80 stupnjeva 12 minuta.
U tavici zagrijte ostatak ulja i na jakoj vatri pržite kvinoju 3 minute. Prelijte vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se tekućina potpuno ne upije. Začinite i ostavite sa strane.
Ogulite i nasjeckajte luk. Pripremljenu kvinoju ulijte u zdjelu za salatu i dodajte nasjeckani luk i peršin, krem sir i parmezan.
Napunite paprike pripremljenom smjesom i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.
Punjene paprike stavite u zdjelu, ukrasite lovorovim listovima i poslužite.