Omiljena televizijska voditeljica Antonija Blaće na svom Instagram profilu nerijetko dijeli zanimljive crtice iz privatnog života, a ovoga puta sa svojim obožavateljima i pratiteljima podijelila je vrlo ukusan i jednostavan recept koji se doista isplati isprobati
'Vrlo je jednostavno i ukusno. Svaki od limova može biti za sebe, ja sam danas sve na kraju pomiješala. A možete peći i sve zajedno. Osobno to ne volim jer mi se preliju okusi, ovako kad se peče odvojeno svaka namirnica ostane 'svoja',' napisala je Antonija u opisu svoje najnovije objave u kojoj je obožavateljima otkrila recept za slasno i vrlo ukusno pečeno povrće.
Prema Antonijom receptu povrće se peče odvojeno u limu za pečenje, a tajna sjajnog okusa krije se dobrom preljevu.
Postupak:
Prvi lim:
- Brokulu i prokulice izrežite na komade one veličine koja je vama najdraža. Prokulice režite na pola, a neke čak i na četvrtine jer te manje onda budu hrskave
- Nauljiti s malo maslinovog ulja
- Posolite
- Dodajte cijele režnjeve češnjaka
- Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva
Drugi lim:
- Narežite mrkvu na kolutiće ( kako kaže Antonija, mrkva narezana na štapiće jednostavno joj nije to to)
- U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, nekoliko režnjeva češnjaka, veliku žlicu meda i naribanog đumbira (ako nemate svježi, može i onaj u prahu, a ako nema toga i limun je odličan)
- Smjesu ravnomjerno prelijte po mrkvi i promiješajte dok svaki kolutić nije preliven
- Stavite u pećnicu i pecite dok ne poprimi blago smeđu boju
- Na kraju svo povrće izmiješajte i uživajte
‘Još nekoliko detalja: i prokulica je fina u istom umaku kao i mrkva, ovo je zapravo samo proširen recept kakav imam u priručniku #ljetobezparea. Slatkasto je i ukusno, vole i klinci i najveći protivnici povrća. Povrće je u svim 'dijetama' (mrzim tu riječ) poželjno, nema ograničenja količine, a zašto ne bi bilo malo štosnije? Također- plehovi su mi se iskrivili, vidim da moram po nove,' dodala je Antonija na kraju.