UDOBNE I TAKO CHIC

Apsolutni su hit: Ovaj model cipela viđat ćete posvuda ove jeseni

07.09.2024 u 13:29

Bionic
Reading

Ako već razmišljate o jesenskim modnim investicijama, jedan model pokazao se kao 'must have' komad te već neko vrijeme dominira kako gradskim ulicama, tako i profilima poznatih fashionistica na Instagramu

Balerinke su se vratile u velikom stilu, a osobito se svojim šarmom, praktičnošću i versatilnošću ističe prepoznatljiv model s remenčićem, tzv. Mary Jane cipele.

Pa ako planirate u potragu za idealnom jesenskom obućom, to bi mogle biti baš ove slatke cipele koje podsjećaju na bezbrižno djetinjstvo.

Viđali smo ih i na stopalima slavnih ljepotica poput Katie Holmes, Nicky Hilton Rothschild, Alexe Chung, Jennifer Lawrence, Hailey Bieber...

STAJLING BEZ GREŠKE

Najpoželjnija haljina sezone i cipele koje će se nositi do prvih zimskih dana divan su spoj

Pogledaj galeriju

Nosive, udobne i praktične

Mary Jane cipele dobile su ime po istoimenom liku iz stripa 'Buster Brown'. Iako su početkom 20. stoljeća bile omiljena obuća djevojčica, s vremenom su se preselile i u ormariće za cipele odraslih, a krajem 90-ih bile su hit među pripadnicama subkultura, osobito ljubiteljicama goth stilova.

Zanimljivo je da taj model potječe iz 1920-ih i 1930-ih, kao posljedica trendova koji su skraćivali ženske suknje i haljine pa su tako cipele došle u središte pozornosti, ali i postale jednim od najpopularnijih modnih dodataka - uz torbice, dakako. Već neko vrijeme u svoje kolekcije uključuju ih i renomirane modne kuće Miu Miu, Versace, Chanel, Gucci, Alaïa, Givenchy...

  • +14
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Riječ je o modelu kojem nije lako odoljeti, a osobito ga cijene ljubiteljice pariškog chica. U svakom slučaju, balerinke Mary Jane su sveprisutne - ​​i ostat će s nama u jesen 2024.

Kako su udobne i lijepe, nije ih teško kombinirati, a stajlinzi street style zvijezda prava su inspiracija.

LJETNI POGODAK

Nova modna ikona pokazala kako se nosi hit model balerinki

Pogledaj galeriju

Modna ikona Hailey Bieber tako ih kombinira na odvažan način s bijelim čarapama dok ih Katie Holmes i Nicky Hilton Rothschild nose s lepršavim haljinama stvarajući cool kombinacije idealne i za jesen, uz npr. lagani kardigan ili jeans košulju u ulozi jaknice.

Odlično izgledaju u kombinaciji s traperom, kardiganima, lepršavim haljinama, suknjama od denima...

Evo nekoliko chic ideja:

Mary Jane balerinke + mini suknja + pleteni džemper + kaput

Mary Jane balerinke + kožne hlače + prugice

Mrežaste Mary Jane balerinke + slip haljina + baloner

Crvene Mary Jane balerinke + bijela košulja + traperice

Mary Jane balerinke + maxi traper suknja + sivi top