Karmela Vukov Colić, omiljena voditeljica koja je napustila HRT nakon dugogodišnje karijere, vrsna je kuharica pa je na svom Instagram profilu predložila idealan proljetni recept za šarlotu s jagodama koju nije teško pripremiti
Popularna TV voditeljica koja stoji iza uspješnog kulinarskog bloga Ciao Karmela gdje ima veliki broj pratitelja, ima rješenje za sve one koji voćne, osvježavajuće slastice s omiljenim jagodama.
Zašto ne biste iznenadili svoje ukućane s ukusnom i osvježavajućom šarlotom s jagodama?
Priprema:
5 listića želatine omekšajte u hladnoj vodi. 6 žumanjaka pomiješajte s 9 žl šećera, 1/2 šalice mlijeka i kuhajte na pari, miješajući, dok se šećer ne otopi i krema počne gustiti. Dodajte ocijedjenu želatinu i promiješajte da se skroz otopi. Kremu prekrijte prozirnom folijom (da dotiče kremu) i ostavite da se ohladi.
2 šalice slatkog vrhnja tucite u šlag. Pomalo dodajte i ohladjenu kremu i tucite dok ne bude čvrsto.
Piškote namočite u mlijeku i njima obložite dno i stjenku kalupa za tortu. Potom u kalup izlijte 1/2 kreme. Prekrijte je narezanim jagodama. Još jedan red piškota, kreme, jagoda. Završite tučenim slatkim vrhnjem.
Dobar tek!