Omlet je odlična rješenje kada vam ponestane ideja za obrok ili ne želite puno vremena potrošiti pred štednjakom. Odlično je što u omlet možete dodati gotovo sve što imate u hladnjaku te u tren oka imati zdrav i ukusan obrok, a možete ga poslužiti s kakvom finom salatom
Omlet pečen i preklopljen kao tortilja brzo i lako je pripremiti, a odlično paše uz bilo koje povrće. U ovoj kombinaciji dolazi s gljivama i svježom rikulom. Prvo prepržite povrće, pomiješajte jaja s mlijekom te sve zajedno ispecite u tavici, dodajte rikolu i preklopite. Ovakav obrok jedan je od onih koji se mogu jesti u bilo koje dana – odličan je izbor za bogat doručak, brzi ručak ili hranjivu večeru.
Potrebni sastojci:
- 200 g gljiva
- Pola luka
- pola češnja češnjaka
- pola žlice biljnog ulja
- 4 jaja
- 50 ml mlijeka
- rikula
- Sol
- Crni papar
Postupak:
Gljive očistite vlažnom krpom i prerežite na pola. Nakon toga na drugoj strani ogulite luk i češnjak te ih zajedno nasjeckajte.
U tavici zagrijte ulje te prepržite gljive dok ne porumene. Nakon toga dodajte luk i češnjak te sve zajedno pirjajte.
U posudi umutite jaja s mlijekom i začinite po ukusu.
U tavicu s gljivama i lukom izlijte polovicu smjese od jaja, pecite na srednje jakoj vatri te pričekajte da se omlet 'savije', a nakon toga dodajte ostatak smjese te ispecite do kraja.
Dok se omlet peče operite rikulu, dobro je ocijedite, stavite preko omleta i preklopite ga na pola.