NJEŽNO I ŽENSTVENO

'Bouncy' bob nova je hit frizura koja je osvojila poznate ljepotice, a pristajat će baš svakom tipu kose

02.03.2023 u 16:42

Bionic
Reading

'Bouncy' bob zaludio je holivudske ljepotice te su pokazale zašto ovaj stil jednako dobro izgleda na svim generacijama žena

Hoće li ikada doći kraj popularnosti omiljene bob frizure? Ako je vjerovati holivudskim zvijezdama - neće! Ona je potvrđena na nedavnoj dodjeli nagrada SAG, uoči koje su slavne glumice na crvenom tepihu bouncy bobom plijenile pozornost.

Riječ je o Cate Blanchett, Zendayi, Violi Davis, Simoni Tabasco i Aubrey Plazi, glumicama koje su vješto pokazale zašto ovaj stil nikad neće izaći iz mode. Elegantan i glamurozan, a istovremeno efektno dinamičan, njihov bouncy bob pokazao se kao savršen odabir koji pristaje doslovno svim generacijama i tipovima kose.

Poznato je to da bob dolazi u bezbroj varijanti, no upravo ovaj tip frizure mogao bi postati jedan od popularnijih jer odgovara svim teksturama kose, a zbog upečatljivog izgleda podići će apsolutno svaki stajling.

Bouncy bob podsjeća na stari holivudski glamur jer su ga nosile ikone poput Marilyn Monroe i Grace Kelly. Obilježavaju ga voluminozne kovrče, zbog kojih djeluje kao da poskakuje (engl. bounce), a upravo na taj način lijepo uokviruje lice i elegantno ističe dekolte.

  • +14
'Bouncy' bob Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zendaya ga je na crvenom tepihu odlučila nositi s bočnim prorezom, čime je postigla dobitnu kombinaciju glamura i jedinstvene cool vibre.

Slično ga je nosila i Blanchett, no njezin bob imao je nešto profinjenije kovrče te nešto više odmaknute, naglašavajući crte lica i elegantne naušnice.

Viola Davis odlučila se za nešto kraću verziju, baš kao i Aubrey Plaza, glumica koja se nedavno vratila smeđoj boji kose. Naposlijetku, bouncy bobu nije odoljela ni zvijezda serije 'Bijeli lotos' Simona Tabasco, odlučivši se za verziju s opuštenijim kovrčama.

  • +22
29. SAG Awards Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / PROFIMEDIA