Ako kupujete gotove umake jer nemate vremena za kuhanje ručka, postoji odličan recept za umak od rajčice koji je idealan za svaku priliku
Kuhani umak od rajčice sigurno je bolji od bilo koje staklenke ili konzerve s gotovom hranom, a kada jednom svladate osnove, u njega možete ubaciti razne dodatke poput tune ili začina i uvijek imati neko novo, drukčije jelo.
Jedna od blogerica s kulinarskih stranica Food 52 kaže kako se ovaj umak može vrlo brzo napraviti od namirnica koje najčešće imate kod kuće pa ne trebate ići u dodatni šoping.
Trebaju vam rajčice, maslinovo ulje, češnjak, košer ili morska sol, svježi mljeveni papar i začini poput peršina ili bosiljka.
Do sezone zrelih i sočnih rajčica mogu se koristiti konzervirane, ali ne umak, već komadi. Nakon što ste nasjeckali češnjak i popržili ga na maslinovu ulju, dodajte usitnjene rajčice, sol i papar te pustite da krčka. Pred kraj ubacite začine i za 20 minuta imate domaći umak od rajčice.