Prva radionica egipatske kuhinje u svrhu promoviranja novoosnovanog Hrvatsko-egipatskog društva prijateljstva održat će se danas u prostorima Plavog lonca u Preradovićevoj 32
Radionica počinje u 17 sati, traje oko dva sata, a svi koji dođu moći će vidjeti kako se pripremaju tradicionalna jela
Jela egipatske kuhinje koja će kuhati predsjednik društva Adel Said su jednostavna, narodna i bezmesna. Egipatska kuhinja inače oslikava njenu bogatu prošlost. Uz rižu ili pogače, bogatstvo začina i povrće imaju veliku prednost pred mesom.
Tako će se pripremati baba ganuš (namaz od pečenih patlidžana sa začinima), košeri (mješavina crne leće, riže i specifične tjestenine s umacima) i um Ali (mama Ali), jednostavno slatko jelo od starog kruha i mlijeka sa začinima i orašastim plodovima.
Ovo je jedan od prvih koraka kako bi se Hrvatskoj približila kultura Egipta. Udruga Hrvatsko-egipatsko društvo prijateljstva osnovana je u travnju 2014. s ciljem promicanja, razvijanja i unapređivanja kulturnih, društvenih i gospodarskih veza između Republike Hrvatske i Republike Egipat.