Sočnom cheesecakeu teško je odoljeti, a još ako se cijeloj kombinaciji dodaju osvježavajuće borovnice, nastat će desert koji nitko neće moći preskočiti
Potrebni sastojci za podlogu:
1 paket keksa Digestive McVities Original
50 g maslaca
3 žlice šećera
Potrebni sastojci za žutu kremu
500 g sira svježeg ili krem sira
4 jaja
1 limun
5 žlica šećera
Potrebni sastojci za bijelu kremu
400 g kiselog vrhnja 20 posto ili milerama
1 vanilin šećer
4 žlice šećera
200 g borovnica
Priprema:
Samljeti kekse, pa u njih dodati šećer i maslac. Rukom razraditi da se maslac izmrvi pa staviti u kalup za tortu. Dnom čaše zagladiti i poravnati smjesu te staviti u zagrijanu pećnicu na 200°C 5 min, zatim smanjiti temperaturu na 170°C i peći još 3-4 min.
Izmiksati sir, polovicu borovnica, jaja, šećer i sok od cijelog limuna i još malo izmiješati dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Umiješati preostale cijele borovnice.
Dobivenu smjesu polako preliti preko pečenog tijesta i vratiti u pećnicu na 170°C oko 20 minuta.
Kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksati i polako preliti preko gotove žute kreme te vratiti u ugašenu (ali još toplu) pećnicu i ostaviti dok se pećnica ne ohladi.
Spremiti u hladnjak da se hladi najmanje četiri sata. Ukrasiti bobicama.
Recept za bluberry hill cheesecake poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina.
Imate li svoje omiljene recepte za kolače s voćem, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.