RECEPTI ČITATELJA

Čokoladna čarolija koja se topi u ustima

04.12.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Blagdani su pred vratima i već osjećamo miris kolača, a što je bolje za užitak nego čokoladna čarolija

Tijesto:
4 jaja
12 dag šećera
10 dag brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica crne kave

Priprema:
Umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati brašno, prašak za pecivo, kavu rastopljenu u malo vode i lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u dubokom limu i pečeni biskvit prerezati u dva lista.

Krema:
25 dag margarina
20 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
2 žlice mljevene kave
5 dag čokolade

Priprema:
Pjenasto izraditi margarin, šećer, vanilin šećer, rum i kavu. U kremu dodati rastopljenu čokoladu.
Prvi list biskvita premazati kremom, na njega staviti drugi list biskvita. Kolač po želji ukrasiti čokoladom. Recept nam je poslala čitateljica Željka Santošek

Svoje omiljene blagdanske recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala