S bazom od ukusnog i zdravog slanutka, osvježavajućim krastavcima i sočnim rajčicama, ova salata savršen je prilog za toplije mjesece koji slijede. Pripremite je u tren oka i uz ručak ili večeru uživajte u doista finom prilogu. A zbog pršuta i slanutka odlično će doći i kao lagani međuobrok
Kada temperature porastu salate nam postaju jedno od omiljenih jela. Ovaj recept uključuje odličnu kombinaciju slanutka, rajčica i krastavaca, a nekoliko dekadentnih mini kuglica mozzarelle i slani pršut daju bogat i kremasti okus.
Svi sastojci su preliveni svježim koprom, solju, paprom i domaćim vinaigretom od limuna, meda, balzamičnog vina. Odlično je i što ovu salatu možete napraviti i dan prije, a okusi će se samo pojačati tijekom mariniranja.
Potrebni sastojci:
- 225 g svježe mozzarelle
- 170 g slanutka, ocijeđenog
- 70 g nasjeckanih svježih krastavaca
- 70 g nasjeckanih cherry rajčica
- 70 g pršuta, narezanog na male komadiće
- 1 mala šaka svježeg kopra, nasjeckanog
- sol i papar po ukus
Potrebni sastojci za domaći vinaigrette:
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica balzamičnog octa
- 2 žličice meda
- sok od 1/3 limuna
- sol i papar po ukusu
Postupak:
Ocijedite mozzarellu i stavite je u veću zdjelu.
Slanutak operite i ocijedite, a rajčicu, krastavce i pršut narežite. Nakon toga sve sastojke dodajte u posudu s mozzarellom.
Nasjeckajte svježi kopar i dodajte u posudu. Sve sastojke prelijte domaćim vinaigretteom.
Salatu posolite i poparite, a po želji za dekoraciju i svjež okus dodajte i malo svježeg kopra te cvjetove brokule po vrhu.