GOTOVA ZA 25 MINUTA

Donosimo vam recept za brzu i preukusnu čokoladnu tortu koju će s lakoćom svladati i početnici

30.05.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Ako niste pretjerano vješti u kuhinji i jedni ste od onih kojima kolači nikad ne uspiju, možda vas ova torta potakne da češće pripremate slastice. Jaffa užitak možete pripremiti i kao kolač, ovisno o plehu koji odaberete, no mi ga osobno više volimo pripremati u kalupu za torte. Ova je neodoljiva čokoladna torta spas u trenucima kada iznenada dogovorite druženje i u goste planirate ponijeti desert, a toliko je jednostavna za pripremu da mjesta pogreškama nema

Jedan komad ove torte bit će dovoljan da zadovolji vašu želju za slatkim i dobro vas zasiti, a naš je omiljeni odabir jer je vrlo brzo gotova i toliko jednostavna da je mogu pripremiti i svi oni koji prvi put peku kolač (vjerujte nam na riječ).

Sastojci

Za biskvit:

  • 6 bjelanjaka
  • 6 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca (odstajalog na sobnoj temperaturi)
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice kakaa u prahu (nezaslađenog)
  • 1 prašak za pecivo
  • 1,5 dl cijeđenog soka naranče

Za kremu:

  • 0,5 l vrhnja za šlag
  • 200 g čokolad za kuhanje
  • 100 g Dorina jaffa čokolade
  • naribana korica jedne naranče

Priprema

1. Mikserom pjenasto umutite žumanjke i šećer pa dodajte omekšali maslac i miksajte dok ne dobijete bijelu smjesu.

2. U posebnoj zdjeli izmiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo te prebacite u smjesu od žumanjaka i sve kratko izmiksajte.

3. Bjelanke istucite u snijeg i prebacite žlicom u kremu. Rukom lagano promiješajte.

4. Dobivenu smjesu prebacite u kalup za tortu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, 15 do 20 minuta (ovisno o pećnici).

5. Kada je biskvit pečen, izvadite ga na radnu ploču i polijte sokom od naranče.

6. Vrijeme je za pripremu kreme koja je također vrlo jednostavna. Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja te njime prelijte izlomljenu čokoladu za kuhanje i Dorina jaffa čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i pretvori u glazuru. Dodajte po želji naribanu koricu naranče.

7. Glazuru prelijte preko biskvita i ostavite da se hladi preko noći. Prije posluživanja uklonite kalup i tortu ukrasite šnitama naranče, jaffa keksima ili šlagom. Torta će biti odličnog okusa i nekoliko dana kanije.

U slast!