Dokaz da svi deserti na bazi čokolade ne moraju nužno biti slatki ovaj je recept za neodoljivu čokoladnu kremu u kojoj ćete uživati bez prevelike grižnje savjesti
Potrebni sastojci
- 400 ml punomasnog mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 80 grama tamne čokolade bez dodanih šećera
- 2 žumanjka
- 60 grama sirupa od agave
- 15 grama kakaa u prahu
- 1 prstohvat cvijeta soli (fleur de sel)
- 40 grama kukuruznog škroba
Priprema
1. Mlijeko prokuhajte s mahunom vanilije nakon što ste iz nje uklonili sjemenke.
2. Nasjeckajte čokoladu. Umutite žumanjke sa agavinim sirupom, a zatim dodajte kakao, fleur de sel, kukuruzni škrob i dodajte vruće mlijeko uz neprestano miješanje. Dobivenu smjesu zatim zagrijte na tavi uz neprestano miješanje kako bi se zgusnula.
3. Tavu maknite s vatre i dodajte čokoladu, a zatim miješajte dok se ne stopi sa smjesom.
4. Dobivenu čokoladnu smjesu po želji ulijte u male staklenke i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata prije kušanja.