Promjena boje i neugodan miris znak su da je vašem parfemu odzvonilo. Kako ćete produljiti vijek omiljenog mirisa? Otkrivaju tvorci parfema
Čuvajte parfeme u tamnim i hladnijim prostorijama
Izloženost toplini i vlazi, utječe na promjenu mirisa i fizikalnih svojstva parfema i uništiti njegove sastojke poput eteričnih ulja. Tvorci parfema vjeruju kako kupaonica zapravo nije dobro mjesto za pohranu parfema. Kao idealno mjesto, navodi se hladnjak ili ormar, odnosno prostor koji nije pretopao i mračan. Temperatura oko pet stupnjeva Celzijevih, pokazala se kao idealna za očuvanje parfema.
Ne ostavljate parfem prečesto otvorenim
Ovo je bitan korak u očuvanju mirisa i može imati jako negativne posljedice. Kada je bočica parfema predugo otvorena i tako izložena zraku, miris će brzo oksidirati i početi poprimati neugodne note. Parfem nastavite držati u originalnoj bočici jer, kako kažu tvorci parfema, prenošenje parfemske tekućine u drugu bočicu dovodi do nepotrebne izloženosti parfema zraku što može pospješiti rano uništavanje mirisa.
Uzmite u obzir promjene na parfemu
Općenito govoreći mirisi tijekom nekog vremena postaju tamniji i počinju poprimati čudan miris. Ako se držite ovih jednostavnih uputa, tvorci parfema vjeruju da ćete mirisu produljiti vijek za dvije do tri godine.
Tvorci parfema također otkrivaju koliki je vijek pojedinih vrsta parfema.
Citrusni mirisi ne mogu se pohvaliti dugim životnim vijekom, prvenstveno zbog visokog postotka ulja citrusa koji je jedan od osjetljivijih.
Orijentalni mirisi općenito traju dugo, no tijekom određenog vremena mogu doživjeti diskoloraciju zbog slatkih nota vanilije.
Cvjetni i drvenasti mirisi po prirodi su robusniji, a samim time i dugotrajniji.