Ako volite nove i zanimljive recepte, morate probati recept za filet oslića u korici od badema
800 g fileta oslića
1 limun
1 žlica Vegete
Korica:
150 g tosta
40 g naribanog sira ribanca
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
20 g badem listića
Prilog:
150 g blitve
400 g krumpira
Priprema
Filete oslića pokapati limunom te začiniti žlicom Vegete. Mala tajna je u tome da ako koristite smrznute filete ribe - morate ih prvo dobro marinirati limunom kako bi tijekom pečenja ostali kompaktni.
Zatim isjeckati peršin, a onda tost kruhu odrezati koricu i usitniti ga.
Usitnjeni tost promiješati sa sirom ribancem, maslinovim uljem i peršinom. I dobro promiješati!
Posuti smjesu u pleh za pečenje, i posložiti filete tako da je koža prema dolje. Pospite smjesu, potom bademe. Ribu staviti peći na 180-200°C oko 10 minuta.
Pečeni filet poslužiti s kuhanim krumpirom, fetom limuna i rajčicom chery. Recept je za InMagazin prezentirao Zoran Delić