ZANIMLJIVO I UKUSNO

Filet oslića u korici od badema

10.06.2013 u 11:48

Bionic
Reading

Ako volite nove i zanimljive recepte, morate probati recept za filet oslića u korici od badema

Sastojci:

800 g fileta oslića

1 limun
1 žlica Vegete

Korica:

150 g tosta
40 g naribanog sira ribanca
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
20 g badem listića

Prilog:

150 g blitve
400 g krumpira

Priprema

Filete oslića pokapati limunom te začiniti žlicom Vegete. Mala tajna je u tome da ako koristite smrznute filete ribe - morate ih prvo dobro marinirati limunom kako bi tijekom pečenja ostali kompaktni.

Zatim isjeckati peršin, a onda tost kruhu odrezati koricu i usitniti ga.

Usitnjeni tost promiješati sa sirom ribancem, maslinovim uljem i peršinom. I dobro promiješati!

Posuti smjesu u pleh za pečenje, i posložiti filete tako da je koža prema dolje. Pospite smjesu, potom bademe. Ribu staviti peći na 180-200°C oko 10 minuta.

Pečeni filet poslužiti s kuhanim krumpirom, fetom limuna i rajčicom chery. Recept je za InMagazin prezentirao Zoran Delić