RECEPT

Fritata sa špagetima i začinskim biljem

12.07.2011 u 10:50

Bionic
Reading

Zanimljiv spoj kuhanih špageta i aromatiziranih jaja, koji nam dolazi iz pećnice. Pogledajte pripremu i bacite se na posao

Potrebni sastojci:

200 g špageta
200 g naribanog sira ribanca
4 jaja
1 žlica sjeckanog vlasca
1 žlica sjeckanog peršina
1 žličica sušenog origana
1 žličica sušene majčine dušice
½ žličice mljevene crvene paprike
1 režanj češnjaka
60 g maslaca
sol

Priprema:

Češnjak očistimo i protisnemo ga, a jaja razbijemo u zdjelu. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme u zdjelu s jajima dodamo mljevenu crvenu papriku, majčinu dušicu, sjeckani peršin, origano, naribani sir ribanac i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Kuhanu tjesteninu ocijedimo, stavimo u zasebnu zdjelu i pričekamo da se malo ohladi.

Zatim tjesteninu premjestimo u zdjelu s mješavinom jaja, sira i začina i dobro promiješamo.

U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo mješavinu tjestenine i jaja, promiješamo i poravnamo mješavinu te ju pečemo na slaboj vatri.

Nakon dvije minute pečenja mješavinu premjestimo na vatrostalan tanjur i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200° C, tri minute.

Fritata je gotova, pospemo je sjeckanim vlascem i poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice Crochef.hr