tako fino

Gotova u tren oka s minimalno sastojaka: Ova kremasta juha savršena je za hladne dane

10.12.2024 u 11:55

Bionic
Reading

Za pripremu ove ukusne juhe kao stvorene za hladne i zimske jesenje dane potrebna je minimalna količina sastojaka i još manje vremena, a rezultat je za prste polizati

Pasirana cvjetača i pileći temeljac služe kao osnova za ovaj recept za kremastu juhu, dok se pečeni listovi cvjetače koriste kao ukras koji će oduševiti baš svakoga. Ukusna, jednostavna i tako brzo gotova, ova juha je jedan od onih recepata za kojim ćete često posezati kada vam nedostaje vremena za kuhanje.

Potrebni sastojci:

  • 600 ml pilećeg temeljca
  • 1 glavica cvjetače izrezana na cvjetiće
  • Malo soli
  • Malo mljevene paprike
  • 8 manjih listova cvjetače (ili 2 veća lista, krupno nasjeckana)
  • 2,5 ml maslinovog ulja
Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

U srednjem loncu pomiješajte pileću juhu i cvjetaču; začinite solju i paprom. Zakuhajte, a zatim smanjite na laganu vatru. Poklopite i kuhajte dok cvjetača ne omekša, oko 20 minuta. Kada je cvjetača kuhana ispasirajte je tako da postane glatka, a juha kremasta.

Dok se cvjetača kuha, na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavite listove cvjetače. Pokapajte ih s malinovim uljem te začinite solju i paprom. Pecite dok ne posmeđe i ne omekšaju, oko 10 minuta. Poslužite kao ukras na juhi.

Savjet plus:

Kada kupujete cvjetaču, obavezno je pomirišite - ne bi trebalo biti ni traga onom neugodnom sumpornom mirisu prekuhanog kupusa. Uz to, glave cvjetače trebaju biti teške i čvrste. Čuvajte ju u posudi za povrće u hladnjaku u plastičnoj vrećici do tjedan dana.