Potraga za receptima koji su jednako ukusno, koliko i brzo gotovi uvijek traje, a za vas smo pronašli upravo jedan takav
U danima kada nemate ni vremena, ni inspiracije za pripremu nekog posebnog ručka, vraćanje klasičnim opcijama poput tjestenina i rižota uvijek je odličan odabir. No, kako vam se ne bi učinilo da uvijek jedete isto, donosimo recept za jelo koje je jednako brzo gotovo, ali dolazi s užitkom posebnih aroma.
Riječ je o rižotu s kozicama - laganom ručku koji se brzo priprema te vam nije potrebna nikakva kulinarska vještina i mudrost da biste ga skuhali na radost svih ukućana.
Uz to, kako bi bio posebno slastan, koristite dodatke poput peršina, češnjaka i osvježavajućeg limuna, koji će svemu dati pravi okus ljeta te vas zasiti bez osjećaja težine u želucu. Uživajte!
Sastojci:
- 350 g riže
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka, tanko narezana
- 400 g kozica, oguljenih i očišćenih
- 1 limun
- 25 g peršina, listići sitno nasjeckani
Priprema:
Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane. U međuvremenu zagrijte 3 žlice maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri, pa dodajte češnjak i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše. Stavite kozice i kuhajte ih dok ne porumene i budu kuhane, oko 2-3 minute sa svake strane.
Iscijedite limunov sok preko kozica, pospite limunovom koricom i polovicom peršina, pa promiješajte da se sjedini.
Dodajte kuhanu rižu u tavu zajedno s preostalim maslinovim uljem. Kuhajte 1 min pa začinite. Maknite s vatre, pospite preostalim peršinom i poslužite s dodatnim komadićima limuna za cijeđenje. Dobar tek!