Ponestalo vam je ideja za ručak? Na blogu poznate voditeljice pronašli smo odličan recept za mesnu štrucu u pomalo izmijenjenoj verziji, a koja će vam zasigurno postati omiljeni čim ga prvi puta isprobate
Blog ciao-karmela.eu, poznate voditeljice Karmele Vukov Colić postao je nezaobilazna stranica mnogima u potrazi za jednostavnim, a ukusnim receptom. Nama je za oko zapela njezina izvedba popularne mesne štruce, koja može biti i drugačija od onoga na što smo navikli.
Sastojci:
- 500 g mljevene puretine
- 1 tikvica
- ½ glavice luka
- 1 – 2 češnja češnjaka
- 2 žl umaka od rajčice
- 2 kriške starog kruha
- 1/3 šalice ribanog parmezana
- 1 svježe jaje
- 3 tvrdo kuhana jajeta
- sol, papar
- peršinov list
- krušne mrvice
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 °C.
U zdjelu naribajte tikvicu, dodajte joj usitnjen luk i češnjak, peršinov list, umak od rajčice, meso, sol i papar.
Kruh namočite u vodi da omekša pa ga, onako vlažnog, dodajte mesu. Ubacite i svježe jaje i parmezan pa sve dobro izmiješajte.
Lim za pečenje lagano namastite i prekrijte slojem krušnih mrvica. Po njima rasporedite 1/3 smjese oblikujući pravokutnik. Na meso stavite oguljena kuhana jaja (u komadu). Prekrijte ih preostalom smjesom rukama oblikujući štrucu.
Po vrhu i sa strane pospite krušnim mrvicama. Stavite na štrucu nekoliko listića maslaca i pecite je 40-ak minuta.