Popularni gastro bloger Saša Vukić, koji stoji iza bloga Sašina kuhinja, redovito sa svojim vjernim pratiteljima dijeli ukusne recepte, a ovog puta nam je za oko zapeo njegov jednostavan i lagan ručak, idealan za vikend ili velika obiteljska okupljanja. Ukusno varivo s hrpom povrća, pilećim mesom i noklicama sigurno će oduševiti sve vaše ukućane
Sastojci
- luk
- češanj češnjaka
- 30 g korijena peršina
- 30 g korijena celera
- 200 g mrkve
- 30 g korabice
- 200 g zamrznutog graška
- 300 g brokule i cvjetače
- 200 g pilećih želudaca
- 200 g pileće jetrice
- 500 g piletine (bilo koje meso, krila, leđa i slično)
Za noklice od crnog brašna:
- 100 g crnog brašna tip 1600
- 2 prstohvata soli
- prstohvat praška za pecivo ili sode bikarbone
- sjeckani listići peršina
- 3 velike žlice vode
- jaje
- malo ulja
Dodatno potrebno:
- 10 g soli
- malo prokulica (ako imate)
Mješavina za gustoću:
- 30 g istog brašna
- 5 g mješavine začina
- dl mlake vode
Priprema
1. Korjenasto povrće oguliti i sitno nasjeckati.
2. Pripremiti smjesu za noklice od crnog brašna i spremiti u hladnjak.
3. Pirjati 10 minuta sve povrće osim graška, brokule i cvjetače prema uputi u videoreceptu.
4. Dodati 3 litre vode, meso, posoliti i čim zakuha, kuhati pola sata.
5. Nakon proteka vremena dodati grašak pa nastaviti kuhati 10 minuta.
6. Sada dodati cvjetaču s brokulom i opcionalno, ako imate, malo prokulica pa nastaviti kuhati svega 5 minuta.
7. Nakon proteka vremena dodati mješavinu za zgušnjavanje i prokuhati nekoliko minuta.
8. Zakuhati noklice od crnog brašna i prokuhati 5 minuta.
U slast!