Ljeto je vrijeme kad nitko ne voli previše boraviti u kuhinji, a ako ste se zaželjeli osvježavajućih slastica oko kojih ne treba puno posla evo jedne odlične ideje
Mascarpone krema s bobičastim voćem poput npr. malina, kupina, jagoda ili ribizla, oduševit će sve, pa vjerujemo kako će brzo nestati s pladnja.
Oko ove ukusne slastice koja se topi u ustima nema puno posla i mogu je pripremiti i početnici u kuhinji.
Evo kako ćete ovu deliciju koja se priprema samo 15 minuta lako napraviti:
Sastojci:
500 g mascarponea
300 ml vrhnja za šlag
6 žlica šećera
300 g smrznutog bobičastog voća
300 g svježeg bobičastog voća
80 g maslaca
20 keksa
2 mahune vanilije
svježa metvica
Priprema:
Najprije smrznuto bobičasto voće s pulpom mahune vanilije i 4 žlice šećera lagano zagrijte do vrenja u loncu (uz stalno miješanje). Zatim ostavite da se ohladi. Usitnite kekse i promiješajte u drugom loncu s otopljenim maslacem.
Umutite vrhnje dok ne postane čvrsto, a zatim ga pomiješajte s mascarponeom i preostalim šećerom. Sada sve što trebate učiniti je napuniti brzi desert u slojevima (keksi, masa od bobičastog voća, mascarpone krema) u čaše. Prije posluživanja posložite sa svježim bobičastim voćem i listićima mente. I dobar tek!