Kad žudite za nečim slatkim što ćete moći jesti i sutradan za doručak, pripremite ove jednostavne, ali slasne muffine s borovnicama na koje ćete izgubiti svega pola sata
Najbolje je koristiti svježe borovnice, no kad im prođe sezona, ne preostaje vam ništa drugo nego posegnuti za smrznutima. Ako ste to ikad probali, onda znate da muffini sa smrznutim borovnicama neminovno poprime nimalo privlačnu ljubičastosmeđu boju. Da biste to izbjegli, potrebno je poslužiti se malim trikom - smrznute borovnice dobro isperite u hladnoj vodi i zatim ih pažljivo posušite pomoću papirnatih ručnika.
Potrebni sastojci:
260 g glatkog brašna
prašak za pecivo
½ žličice sode bikarbone
prstohvat soli
110 g omekšanog maslaca
160 g šećera
3 jaja
čašica jogurta
naribana korica limuna i naranče
malo burbon-vanilije
150 g borovnica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U međuvremenu izmiješajte suhe sastojke: brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Izmiješajte šećer i jaja te dodajte omekšali maslac i vaniliju.
U smjesu dodajte naribane korice limuna i naranče te postepeno sipajte suhe sastojke i dodavajte jogurt.
U dobivenu smjesu na kraju žlicom (nikako ne mikserom) umiješajte borovnice, a zatim je ulijte u papirnate košarice koje ste prethodno stavili u kalup za muffine. Pecite ih 20-ak minuta ili dok ne poprime zlatnožutu boju.