ZDRAVO I HRSKAVO

Jeste li čuli za 'Mlinzzu' - zanimljivu kombinaciju pizze i mlinaca

09.04.2019 u 14:12

Bionic
Reading

Nakon 'brafne', nedavno predstavljenog senzacionalnog spoja između bagela i krafne s najfinijim punjenjima, glazurama i posipima, chef Marin Medak već ima novu poslasticu u rukavu

Radi se o MlinZZi, hrskavom spoju mlinca i sočne pizze, kojima je dodao svoju paletu okusa i mirisa.

Inspiraciju je pronašao, objašnjava, u planetarno popularnoj pizzi i našim domaćim mlincima, a začinio ih je bogatom lokalnom poviješću. MlinZZa harmonizira raznolikost stoljetnih utjecaja drugih kultura i okusa na našu kuhinju i sažima ih u skladan spoj tradicije, lokalne namirnice i svježine.

Tijesto je načinjeno od ukusnog hrskavog mlinca, koji u usporedbi s klasičnim tijestom pizze ima manje ugljikohidrata i ne sadrži kvasac. Ni nadjev MlinZZe nije običan. Umjesto uobičajene rajčice, osnovu nadjeva čini neodoljiv umak od pečenja, gljiva, ružmarina i rajčice. Na tu se bazu, zaslužnu za umami, kreativnim pristupom i pomno odabranim namirnicama slaže paleta omiljenih hrvatskih okusa.

Novo kreativno sljubljivanje će zasigurno privući sve one koji vole uživati u dobroj i ukusnoj hrani za sva osjetila. Jednako tako, MlinZZA je savršeno jelo za goste s razvijenom svijesti o prehrani koji cijene tradiciju i žele potpuno doživjeti i upiti lokalni duh.

MlinZZa je najavljena i premijerno prikazana prilikom predstavljanja platforme We Love Local na pozornici međunarodne gastro konferencije Chef's Stage u Šibeniku. Razlog tome je što ovaj spoj savršeno oslikava filozofiju kojom se vodi chef Marin Medak - samo najbolja lokalno uzgojena namirnica može dati vrhunsko jelo.

UBOJICE MASNIH NASLAGA

Ne morate gladovati: Ovih 30 niskokaloričnih namirnica olakšat će vam mršavljenje

Pogledaj galeriju

Ova originalna posveta našoj lokalnoj kuhinji nahranit će sva čula i poslužiti kao nutritivno bogat, dobar zalogaj u pauzi za ručak ili kada želite nešto kvalitetno pojesti u prolazu, s nogu, a može se pronaći u novootvorenom zagrebačkom lokalu BABA by Rougemarin.