Kolači s jagodama nikada ne mogu dosaditi, a ako vam nedostaje ideja za deserte s ovim ukusnim sezonskim voćem, isprobajte kolač Napoleon
Potrebni sastojci:
250 g lisnatog tijesta
Za kremu:
500 ml mlijeka
100 g šećera
150 g margarina s maslacem
100 g krem sira
1,5 vrećica pudinga sa ukusom vanilije
300 g jagoda
Priprema:
Lisnato tijesto izrežite na tri trake. Složite u kalup navlažen vodom, izbockajte vilicom i pecite na 180º C oko 10-12 minuta. Ostavite da se ohlade.
Krema:
Pomiješajte prašak za puding sa 100 ml mlijeka i šećerom, ostatak mlijeka zakuhajte. Ulijte puding i kuhajte dvije, tri minute. Ohladite uz povremeno miješanje. U ohlađeni puding dodajte omekšali margarin i krem sir.
Prvi list lisnatog testa stavite na pravokutnu tacnu, premažite polovicom kreme i poslažite jagode prerezane na pola. Pokrijte drugim listom tijesta i ponovite postupak.
Zatim poklopite zadnjim listom, lagano pritisnite, pospite šećerom u prahu i po želji ukrasite jagodama. Ohladite prije posluživanja.
Recept za kolač Napoleon poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina.
Imate li svoje omiljene recepte za kolače s voćem, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.