Prohladni jesenski dani kao stvoreni su za tople i fine juhice, a ako ste željni nekog novog i malo drugačijeg okusa, isprobajte ovaj recept za slasnu kremastu juhu od vrganja
3 velika krumpira
20 grama vrganja
1 velika mrkva
1 celer
40 g brašna
sol, papar
ulje za prženje
Priprema:
Krumpir nasjeckati na kockice i kuhati u slanoj vodi dok ne postane mekan.
Na malo ulja prodinstati mrkvu i celer sitno narezane. Dodati malo brašna, kratko popržiti i zaliti litrom vode.
Kad zakuha dodati vrganje i krumpir. Kuhati 10 minuta, posoliti, popapriti i sve izmiksati štapnim mikserom.
Recept za juhu od vrganja poslala nam je Sanja Kruljac iz Zagreba.
290362,284961,285455,283794
Svoje omiljene recepte od jesenskih namirnica svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala