Ako mislite da su pečena pileća prsa najdosadnija stvar na svijetu, varate se. Postoji jednostavan način da baš svaki put dobijete mekana i sočna prsa
Potrebni sastojci:
2 komada pilećih prsa bez kosti i kože
sol i svježe mljeven papar
1/4 šalice brašna
čajna žličica nasjeckanog svježeg začinskog bilja po želji
maslinovo ulje
pola čajne žličice maslaca
Priprema
Lagano izlupajte pileća prsa tako da budu jednake debljine. Blago posolite i popaprite.
Izmiješajte začinsko bolje sa solju, paprom i brašnom i u tu smjesu lagano uvaljajte prsa.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte maslinovo ulje i maslac. Na tavicu zatim dodajte prsa i pecite ih po minutu sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Potom smanjite vatru i poklopite tavicu te pustite da se na nižoj temperaturi kuha desetak minuta. No nikako nemojte podizati poklopac da biste provjerili meso.
Nakon deset minuta ugasite vatru i ostavite piletinu još deset minuta u poklopljenoj tavi i tek tada možete maknuti poklopac te uživati u savršeno sočnim i mekanim prsima.