Kad vas sljedeći put uhvati kriza i poželite grickati čips, umjesto da posegnete za vrećicom presoljenih i masnih krumpirića, radije se odlučite na brzo i jednostavno pečenje čipsa u mikrovalnoj pećnici uz minimalnu količinu ulja
Čips od krumpira brzo i jednostavno možete napraviti i kod kuće, a sve što vam je potrebno su krumpir, mikrovalna pećnica, kuharska mandolina za rezanje povrća, sol, papar i maslinovo ulje.
Neoguljen krumpir prepolovite i pomoću mandoline naribajte ga na što tanje kriške. Na tanjur nakapajte nekoliko kapi maslinova ulja i na to stavite kriške krumpira te ih posolite i popaprite.
Tanjur s krumpirićima stavite u mikrovalnu pećnicu na tri do četiri minute. Izvadite ih iz mikrovalne i prebacite u zdjelu. Trebat će im par minuta da se ohlade, a nakon toga možete uživati u svježem, hrskavom i daleko zdravijem čipsu.
Cijeli proces detaljno je objašnjen u videu.