Jednostavnim i brzim špagetima prelivenima ukusnim umakom s pancetom i gljivama teško je odoljeti. Ukoliko još niste usavršili vještinu pripremanja špageta carbonara, sada je prava prilika za to
200 g špageta
50 g domaćeg špeka (panceta)
0,5l vrhnja za kuhanje
2 žumanjka
pola paketića parmezana
mala konzerva gljiva
začini
peršin za dekoraciju
Priprema:
Skuhajte špagete, a na malo ulja ispecite špek i maknite sa strane pa također na tom ulju popecite gljive. Potom ih sve pomiješajte.
U vrhnje za kuhanje dodajte žumanjke, sol i miješajte da ne bi nastale grudice, a umak ne smije biti ni rijedak ni previše gust. Uz miješanje dodajte parmezan.
Umak pomiješajte s gljivama i pancetom te prelijte preko špageta.
Recept za špagete carbonara poslala nam je Suzana Šainović iz Koprivnice.
Ako i vi imate svoj omiljeni recept za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala.