Džem od borovnica je neizostavni dio svakog ljeta i sezone borovnica. Jednostavno ga je pripremiti, iznimno je ukusan i može se koristiti na bezbroj načina, a naša voditeljica podijelila je svoju varijantu
Savršen je nadjev palačinkama, brioche pecivima i kroasanima. Koristit se u raznim kolačima, a mnogi smatraju da nema boljeg od divnog domaćeg džema na svježem kruhu.
Sastojci:
- 3 kg borovnica
- 700 - 900 g šećera
- 2 Džemfiksa
- 3:1 Po želji (ali nije nužno) vanilin šećer, cimet ili rum
Priprema:
Pomiješajte voće i šećer (i neki od dodataka ako želite). Umiješajte i džemfix i stavite kuhati. Kad zavrije, kuhajte još 3 minute (skidajte pjenu ako je ima). Staklenke za to vrijeme držite u pećnici na 100 stupnjeva. Vrući džem preliti u vruće staklenke. Pažljivo! Zatvorite ih poklopcem, preokrenite i ostavite 5 min. Potom uspravite, omotajte dekom i ostavite da se ohlade preko noći.